Мога да кажа Не! на 12 езика. За...

Мога да кажа "Не!" на 12 езика. За жените това е...

Соня Йончева ще пее във Виенската...

"Нямам търпение да се обединим отново с Малкълм Мартино,...

Alice Russell и TM Juke гостуват на „REEL FEEL”

отпечатай новината

05.10.2010 13:00 | Видян 2917 пъти

Alice Russell и TM Juke гостуват на „REEL FEEL”

Серията от музикални и културни събития „REEL FEEL” представя втората си голяма изненада, а именно – Alice Russell и TM Juke. Тандемът от глас и творец пристига на 6-и ноември в Sofia Live Club и освен с шеметно музикално представяне ще се включи и в отворена дискусия с посетителите преди това.

Както “REEL FEEL” вече обеща, до края на година ни очакват още интересни гости и изпълнители. След Kon & Amir, които ще открият серията на 15-и октомври, няма да мине много време и в София ще пристигнат един от феноменалните съвременни женски гласове Alice Russell и човекът, който е от основните виновници за музиката й – TM Juke. Освен, че ще ни подарят едно уникално музикално преживяване, всеки ще има възможността да участва в открита дискусия с тях по-рано вечерта, както и да научи нещо интригуващо и полезно лично от двамата. А те са минали през доста...  

Alice Russel е известна като бялата британка с черния глас и за гласовите й възможности е наистина трудно да се говори, защото тя е от феномените, които трябва „око да види, ухо да пипне”. Звучи така, сякаш е израстнала по улиците на Детройт, точно зад ъгъла на легендарните звукозаписни студия на Motown. В действителност обаче е от Брайтън, Великобритания и разбира се, е пяла в църковен хор като малка. Когато е на сцената, се случва магия, в която джаз, госпъл, соул и фънк извират от едно единствено място – Alice Russell. И макар често да я сравняват с Amy Whinehouse и Duffy, е достатъчно да се знае, че по-скоро тя е еталон за тях, отколкото обратното. Освен 4-те солови албума, Alice е известна с многобройните си колаборации с Quantic Soul Orchestra, Mr. Scruff и TM Juke, a кавърите й на “Seven Nation Army” (White Stripes) и „Crazy” (Gnarles Barkley) често са по-предпочитани дори от самите оригинали.

TM Juke (Alex Cowan) пък е авторът, аранжорът и продуцентът на по-голямата част от музиката на Alice Russel и не само. Той е и уникален DJ експериментатор, а с китарата е като със сродна душа. Освен като автор на 2 солови албума и 5 самостоятелни сингъла, за мнозина Alex е познат и като половината от дуото Me & You, в което работи с главната фигура зад лейбъла Tru Thoughts – Робърт Люис, а още по-скоро издаде и албум с барабаниста на Bonobo - Jack Baker Trio, който си е един, но свири като са трио. Участията му в компилации, продукция и ремикси са безбройни, а с TM Juke зад пулта музиката наистина прелива. Преминал през класическата и джаз китарата без да подминава  дигиталните технологии, с него изживяването е равносилно на пътешествие между световете на фънк, соул, латин, броукън буги, джаз, а дори d’n’b и дъбстеп музиката. Затова по-точно е да се каже, че TM Juke прескача точните стилови категоризации и това е един от най-силните му козове.

Междувременно за първото от поредицата събития „REEL FEEL” с Kon & Amir на 15-ти октомври има 3 възможности да получите безплатен билет, като условието е много лесно и просто. Достатъчно е да участвате със свой микс, подкаст или просто плейлист на фен страницата на “REEL FEEL” във фейсбук или просто да гласувате за този, който най-много ви допада. Първият безплатен билет отива при един от представилите своя селекция и се избира от организаторите, вторият – при онзи, получил най-много харесвания, а третият ще кацне на случаен принцип при някой, който е дал своя „like” («харесвам») за един от участвалите. 

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !