Мъж, загубил пениса си при катастрофа...

Мъж, който загуби пениса си при ужасяваща катастрофа с...

Александър Карелин - най-великият...

Миналата седмица ви показахме кои са най-нацепените...

Калин Асенов с титла на Балканиадата по тенис за инвалиди

отпечатай новината

11.10.2010 09:40 | Видян 2563 пъти

Калин Асенов с титла на Балканиадата по тенис за инвалиди

Българинът Калин Асенов грабна титлата при юношите до 18 години на втория открит Балкански шампионат по тенис за хора в инвалидни колички БНП Париба, който се проведе от 6 до 9 октомври в залата на ТК "Локомотив" в Пловдив.

Д-р Невен Енчев, основател на фондация „Качество на живот” и болница „Медлайн” и Михаил Иванов, собственик на строителна компания „Ай Ди Ел” връчиха днес купата на Туран Акалин от Турция, победителят при мъжете. При жените най-добре се представи Бусра Ун, също от Турция. Българо-гръцката дружба Борис Томов-Константинос Вазурес победи при двойките, коментираха шеговито зрители и участници. Борис Томов стана първи и в утешителния турнир за загубилите в началните мачове. Общо 17 състезатели от 5 страни – България, Гърция, Турция, Молдова и Украйна се включиха в Балканиадата. Тя стана възможна благодарение на основните спонсори фондация „Качество на живот”, болница „Медлайн”, строителна компания „Ай Ди Ел” и община Пловдив, призна д-р Георги Крумов, вицепрезидент на Българската федерация по тенис и президент на тенис клуб „Локомотив”, организатори на събитието. Той добави, че финансирането на спортната проява от страна на фондацията и пловдивското здравно заведение е продължение на едно добро сътрудничество, започнало през пролетта, когато те бяха основни спонсори на международния турнир по тенис за юноши "Пловдив Къп". „А и болница „МЕДЛАЙН” работи в насока за решаване на проблемите на инвалидите и по специално на болните от детска церебрална парализа”. Стотици деца с ДЦП слязоха от инвалидната количка и проходиха благодарение на оперативното лечение в пловдивското здравно заведение. 

„Станахме свидетели на изключителен дух и воля”, сподели след Балканиадата главният съдия на срещите Любомир Бадински. „За разлика от другите тенисисти,  които обичат да се глезят, състезателите в инвалидни колички заслужават изключителни адмирации за своята упоритост и смелост”. В първенството участваха най-добрите български състезатели, водени от националния треньор Христинка Братанова.

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !