Топ 10 на най-известните филмови секс...

Филмите за Нимфоманката (2014) Нимфоманката,...

Ето коя микродържава, скрита в...

Коя е най-старата държава в света? В зависимост от това...

Костурица събра овациите на сърбите с пънк опера

отпечатай новината

11.11.2010 15:00 | Видян 2475 пъти

Костурица събра овациите на сърбите с пънк опера

Премиерата на пънк операта "Циганско време", сценична версия на едноименния филм на Емир Кустурица, обра снощи овациите на публиката в препълнената зала в Белград, предаде ТАНЮГ.

Белградската публика, също като преди три години на световната премиера на операта в Париж, посрещна края на спектакъла на крака, скандирайки в такт с музиката на Деян Спаравало, Неле Карайлич и Стрибор Кустурица, допълва БТА.

В залата бяха министърът на културата Небойша Брадич, много писатели, музиканти, известни режисьори, актьори.

Самият Кустурица, който е режисьор и на операта, не се появи на премиерата, но е съобщил, че ще присъства на представлението на 12 ноември.

Операта е комбинация от музика, театър, филмови кадри, акробатично майсторство и пленява с енергията, която публиката щедро награждаваше с аплодисменти. В самия край, когато в стила на Кустурица главните герои полетяха в небето с прочутата песен "Едерлези" ("Джурджевдан" или "Гергьовден"), залата "експлодира" от ръкопляскания и викове "браво!".

В спектакъла участват над сто артисти, певци, музиканти и статисти. Музиката се изпълнява от групите "The No Smoking Orchestra", "The Garbage Serbian Philharmonia" и "Vrelo" под диригентството на Зоран Комадина.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !