Мъж, загубил пениса си при катастрофа...

Мъж, който загуби пениса си при ужасяваща катастрофа с...

Александър Карелин - най-великият...

Миналата седмица ви показахме кои са най-нацепените...

Веско Ешкенази: Някой ден бих се върнал да живея в България

отпечатай новината

10.12.2010 16:00 | Видян 2916 пъти

Веско Ешкенази: Някой ден бих се върнал да живея в България

Световноизвестният ни цигулар и концертмайстор на холандския кралски оркестър Веско Ешкенази гостува на Марк О’Селски в „На инат” по ТВ7. Той внесе в студиото и своето съкровище – цигулката си Гуарнери, изработена от прочутия майстор през 18 век. Инструментът е на стойност над 6 млн. евро и е предоставен специално на Веско от неизвестен собственик-меценат.

Във връзка с протестите на хората на изкуството Веско Ешкенази сподели, че наблюдава оттегляне на държавата от културата и призна, че е получавал подкрепа в началото на своята кариера. Той изрази надежда, че някой ден би се върнал да живее в България, стига да има възможност да прави това, което прави сега в Холандия и то на същото ниво. Марк го попита дали някога се е срамувал, че е българин. ”За съжаление, рядко, но ми се е случвало” – призна музикантът и даде за пример атентата в Амстердам срещу Косьо Самоковеца и споменаването на страната ни, когато става дума за проституцията в Европа.

Попитан дали смята, че българите се гордеем повече, ако нашенка спечели конкурс „Мис Дупе”, отколкото ако роден музикант е световноизвестен, Веско със смях отговори, че за всекиго има място под слънцето, но не смята музиката си за елитарна, въпреки че никога класическите произведения не са били насочени към масовата аудитория.

Зрителите видяха снимки на новата му приятелка Станислава, която е негова колежка-музикант. Веско каза, че благодарение на нея се чувства отново щастлив след трагичната загуба на  съпругата си, а синовете му я приемали изключително добре. За тях той спорели, че са музикални, но още от крехка възраст не проявили интерес към цигулката.

Накрая зрителите се насладиха на съвместния проект на Веско Ешкенази и Дани Милев – песента „Заведи ме там”.

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !