Топ 10 на най-известните филмови секс...

Филмите за Нимфоманката (2014) Нимфоманката,...

Ето коя микродържава, скрита в...

Коя е най-старата държава в света? В зависимост от това...

ОРАТНИЦА ВЗРИВЯВАТ ПЛОВДИВ ПО ПРАЗНИЦИТЕ

отпечатай новината

27.12.2010 12:00 | Видян 2385 пъти

ОРАТНИЦА ВЗРИВЯВАТ ПЛОВДИВ ПО ПРАЗНИЦИТЕ

Генерална репетиция за новогодишната нощ ще направят момчетата от група „Оратница” в Пловдив. На 28 декември в кафе-клуб „Olympia” на зала „Олимпиада” уникалната родна група, обединяваща традиция и нови ритми, ще забие с фламенко сензацията „Rumba Aficionado”. Входът е 10 лв., но всеки, който е потвърдил участието си предварително във фейсбук, ще мине по-тънко с билети от 7 лв., обещават организаторите. 

Група "Оратница" са четири момчета, които през лятото на 2009г. започват своето творчество на улицата, като свирят на шапка. Името на групата произлиза от стар народен обичай, извършван и до днес в някои краища на България. Това е ритуал за прочистване с огън, извършван на Сирни заговезни, когато се иска взаимна прошка, а стилът е много необикновен – смес от български фолклор с дръменбейс, дъбстеп и всякакъв друг стил мотиви.

„Rumba Aficionado” е ново явление на родната музикална сцена, което очарова и ще ви пренесат в духа на страстна Испания още с първия акорд на своите китари. С появяването си групата запълва една културна ниша – испанската музика, която е много близо до българския темперамент. В настоящият си състав групата, водена от известния китарист и певец Кристо, започва изявите си едва през лятото на 2009-та, но има вече хиляди почитатели в цялата страна. 

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !