Близо 100 000 японци са на възраст...

Броят на хората в Япония на възраст над 100 години е...

BMW разтърси екипа си за дизайн

От 1 октомври в дизайнерските екипи на BMW Group...

Протестите в Катуница продължават

отпечатай новината

17.10.2011 12:15 | Видян 1684 пъти

Протестите в Катуница продължават

Мирно шествие в подкрепа на нелепо загиналите Ангел и Павел отново обедини жителите на Катуница. Вече две вечери хората протестират, като снощи те блокираха и главния път, съобщава Дарик радио.

Мотивите за недоволството на хората са, че все още няма повдигнати обвинения и за смъртта на двете момчета. Те ще се съберат и тази вечер от 18.30 часа, отново на мирен протест.  Част от въпросите, които протестиращите поставят, са дали ще има наказани от фамилия Рашкови, както и ще има ли задържан заради огромното количество боен арсенал, открит в къщата на покойния Иван Рашков.

След убийството на 19-годишния Ангел и смъртта на 16-годишния Павел, стотици жители на Катуница всяка вечер почитат паметта на лобните места на момчетата.

На 23 септември в Катуница загина 19-годишният Ангел Петров. Той беше ударен от микробус, чийто шофьор се оказа един от приближените на местния ромски бос Кирил Рашков, с прякора „Цар Киро“. Потресени от трагедията местните жители се вдигнаха на протест срещу него, настоявайки той да напусне селото. Конфликтът ескалира и част от имотите на цар Киро бяха изгорени, а самият ромски барон беше евакуиран.

В момента Кирил Рашков е арестуван и се намира в Пловдивския следствен арест. Повдигнати са му обвинения за закана за убийство, за които може да получи 6 години затвор.

 

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !