Мъж, загубил пениса си при катастрофа...

Мъж, който загуби пениса си при ужасяваща катастрофа с...

Александър Карелин - най-великият...

Миналата седмица ви показахме кои са най-нацепените...

Лили Цветкова възражда българската фолклорна традиция

отпечатай новината

31.05.2008 09:00 | Видян 2992 пъти

Лили Цветкова възражда българската фолклорна традиция

Фолклорната певица Лили Цветкова гостува в радио „Focus” Велико Търново, където бе поканена, за да разкаже повече за своя албум „Песни-легенди”. Албумът представлява голям интерес за почитателите на българската фолклорна традиция, тъй като песните, събрани в него пресъздават реални събития от българската история. Много от слушателите, които се обадиха на ефирния телефон на радиото, поздравиха Лили Цветкова за възраждането на автентичните песни. Според тях тези песни-легенди повдигат самочувствието на българина на базата на нашия уникален фолклор.

Певицата сподели: „Бях доволна, че получих покана за участие в предаването и то по тази значима тема. Много приятно съм изненадана от обажданията на слушателите и от начина, по който приемат моето творчество и специално албума „Песни-легенди”. Горещо благодаря на компанията „Diapason Records”, където съм част от екипа на големи професионалисти. Всички там имаме една много важна цел – да запазим и популяризираме все повече българския уникален фолклор.”

Лили Цветкова в момента работи върху песента, с която ще се представи на тазгодишното издание на престижния конкурс „Пирин-фолк Сандански 2008”.

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !