Кметът и СО на съд за нагласен конкурс

В понеделник Столичната община и кметът Терзиев са на...

Д.Вълчев и М.Райков са...

Вицепремиерът от Тройната коалиция Даниел Вълчев, декан...

Свидетел по Октопода: Готвят ми атентат

отпечатай новината

13.06.2012 16:15 | Видян 1290 пъти

Свидетел по Октопода: Готвят ми атентат

Основният свидетел по мегаделото „Октопод” Георги Цветанов, който разказа пред магистратите за схемите за рекет на Алексей Петров – Трактора, е заплашен с атентат. Това обяви самият той по време на поредното заседание по процеса. „Преди месец ме предупредиха, че ми готвят атентат”, категоричен бе Цветанов. Той обаче се въздържа от коментар дали заплахата за живота му е свързана с разкритията му по делото срещу бившата барета и съветник в ДАНС.

Наблюдаващият прокурор Светлозар Костов пък обясни, че такава информация не е постъпвала към обвинителите, но пък обеща веднага да направи проверка и да предложи защита на Георги Цветанов. „От самите свидетели зависи дали това ще стане и под каква форма – чрез лична охрана или с влизане в програма за защита”, посочи Костов.

Той допълни, че предстои в съда да даде показания бившия вътрешен министър Богомил Бонев. „Тепърва предстои по делото „Октопод“ да бъдат разпитани и други лица, които ще разкрият по-големи подробности за връзките на подсъдимите с хора от властта и може би политически субекти. Едно от тези лица е бившият вътрешен министър Богомил Бонев”, обясни обвинителят.

По думите му подобни връзки не трябва да се крият: „Дали е мафия или организирана престъпност е въпрос на преценка, която зависи от много неща. Това, което аз като прокурор съм преценил е повече от организирана престъпност и връзки с властимащите“.

Показания пред съда даде и съпругата на Георги Цветанов – Красимира, която разказа за ужаса, който преживяла след като в дома й избухнала бомба. Това се случва през 2001 година, когато съпругът й е вкаран в ареста, след като подава жалби срещу Трактора. „Всичко беше в стъкла, а ютията беше паднала до главата на 2-годишното ми дете”, разказа разтреперана Красимира. По думите й още в началото не харесала Петров и не искала да го вижда близо до мъжа й. „Аз първоначално не го харесвах. За мен той беше никой, просто поредният, който се опита да се възползва от ума и парите на Георги”, каза още тя. Красимира посочи също, че след среща с Алексей Петров съпругът й се върнал със синини по ребрата. След проблемите с Трактора Цветанов се страхувал да излезе навън, мислил си и за самоубийство.

източник:Всеки ден

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !