Мога да кажа Не! на 12 езика. За...

Мога да кажа "Не!" на 12 езика. За жените това е...

Соня Йончева ще пее във Виенската...

"Нямам търпение да се обединим отново с Малкълм Мартино,...

Багата се продаде на убиеца си за 150 бона

отпечатай новината

22.06.2012 12:15 | Видян 3436 пъти

Багата се продаде на убиеца си  за 150 бона

Багата посочил за физически извършител на деянието Иво Чобанов. Мъжът с прякор Пилето е бил в „Домби бар“ онази нощ, но до момента нито е разпитван по случая, нито е задържан. Причината е, че всички свидетели на кървавото меле до един са посочили Дъмпела като човека с ножа.

Единствено неговата жертва Багата твърди друго, но показанията му не учудват запознатите с ъндърграунд схемите. Източник разказа, че този обрат е бил предизвестен и в подземния свят се е знаело, че Дъмпела ще се отърве още докато Благой Иванов е лежал в кома.

"Всички знаеха, че ще го откупят и той за това си лежеше кротко в ареста без да се натиска със скъпи адвокати в съда. Платени са пари лично на Багата, за да се извърти, но му е оказван и натиск“, обяснява информаторът ни.

Според запознати лично наместникът на Христофорос Аманатидис-Таки Кирчо Руския е провел разговор с ранения ММА боец от ареста, където бе вкаран в началото на юни и оставен за постоянно по обвинения за продажба на дрога.

Наркодилърът на Таки намекнал на Багата, че няма нужда да си създава врагове с власт и пари. После негов човек се е свързал с Благой и обявил цена от 150 хиляди лева за мълчанието му, която шампионът не е могъл да откаже.

Освен че е бил притиснат от хората на Таки, ММА боецът е близък с Кирчо Руския и не е могъл да му откаже услугата и по тази линия, пише "Уикенд".

Близки на Багата от ъндърграунд средите също го посъветвали да не си навлича за врагове Таки и хората му, които напук на арестите продължават да контролират пазара на дрога.

Благой Иванов е бил принуден да се продаде на килъра си за 150 бона. След показанията му Дъмпела ще бъде пуснат до дни, а обвиненията срещу него ще бъдат свалени.

Вместо него зад решетките ще бъде тикнат Иво Чобанов-Пилето. Него боецът посочил като физически извършител на нападението в „Домби бар“, при което бе наръган в сърцето. Показанията на Багата ще принудят разследващите отново да разпитат всички свидетели и като нищо ще се окаже, че повечето масово ще се откажат от първоначалните си твърдения, че Дъмпела е бил човекът с ножа.

Хора от ъндърграунда пък разкриват, че Пилето не случайно е избран за изкупителна жертва и ще търка наровете. Той бил от най-долното ниво на наркопласьори и преди няколко месеца издънил две поредни сделки в Перник, за което Кирчо Руския му готвел наказание.

Навремето пък Иво Чобанов бил човек на Янко Ваташки-Лудия, но след влизането му в затвора, Пилето изпаднал в немилост. Сега вероятно ще бъде прибран набързо зад решетките да прави компания на боса си, пише още "Уикенд".

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !