Мога да кажа Не! на 12 езика. За...

Мога да кажа "Не!" на 12 езика. За жените това е...

Соня Йончева ще пее във Виенската...

"Нямам търпение да се обединим отново с Малкълм Мартино,...

Наказаха с Азис палачите на Pussy Riot

отпечатай новината

21.08.2012 10:45 | Видян 1901 пъти

Наказаха с Азис палачите на Pussy Riot

Хакери си направиха шега с руския съд, постановил наказанията на момичетата от пънк бандата Pussy Riot. Уеб сайтът на съдебната институция осъмна с видеоклип от песента "Мразиш" на българския поп фолк изпълнител Азис.

При това основният на заглавната страница и присъдата на Pussy Riot бе заменен с лозунга „Свобода за Pussy Riot!".

Видеото към песента Мразиш, с което нашите хакери поздравяват руските съдии, бе коментирано от местните медии като клип с „хомосексуално съдържание”. Гей омразата в Русия е един от проблемите, срещу които Pussy Riot се борят в своите акции. Кметът на Москва забрани гей парадите за 100 години напред, а преди два дни съдът постанови, че решението му е напълно законно. Затова клипът на Азис е двойно наказание - в подкрепа на Pussy Riot и срещу забраната за гей паради.

Хакерите променили и имената на разделите на сайта като добавили нецензурни коментари и думи.Достъпът до сайта е бил временно преустановен, а на страницата е излизал надпис ”Възниква проблем с базата данни. Опитайте да влезте по-късно”.

Страницата била върната в нормалния си вид около 09.15 часа българско време, но все още работи твърди бавно. Скоростта на отваряне на различните страници е много бавна. При въвеждане в търсачката на "Пусси райот" (както е на руски името на групата), ни излизат никакви резултати, в т.ч. не се отваря и страницита с присъдите им.


автор: СЛАВА

Етикети: , , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !