Мъж, загубил пениса си при катастрофа...

Мъж, който загуби пениса си при ужасяваща катастрофа с...

Александър Карелин - най-великият...

Миналата седмица ви показахме кои са най-нацепените...

"Царството на славяните" на Мавро Орбини с премиера в Столична библиотека

отпечатай новината

01.11.2012 14:15 | Видян 1292 пъти | Гласували 1

Книгата "Царството на славяните" на Мавро Орбини ще бъде представена на 1 ноември от 16 ч в мраморното фоайе на Столична библиотека, съобщиха организаторите за "Фокус".

Българското издание излиза от печат на 1 ноември 2012 г., в деня на българските будители и в годината, в която се навършват 250 години от Паисиевата "История славянобългарска".

Aвтори на встъпителните статии са проф. Надежда Драгова и проф. Джузепе Дел Агата, познавач и изследовател на делото на Мавро Орбини, преподавател в университета в Пиза.

Преводачи на текста от староиталиански са Симеон Тодоров и Елица Попова. Тодоров е известен преводач с изключително богат опит в превода на исторически текстове от италиански от 17 – 19 в., а Попова е млад лингвист и учен, занимаващ се със сравнително езикознание, с доказани качества и умения на преводач от романски езици.

При подготовката на текста за печат е извършена огромна изследователска работа. Проучени са повече от 1900 имена, географски названия и исторически събития, за които говори авторът.

Отговорен редактор на проекта е доц. д-р Пенка Ватова. Изданието се реализира с подкрепата на Министерство на културата и Фонд "13 века България".

На представянето за автора и книгата ще говорят проф. Надежда Драгова и проф. Джузепе Дел’Агата

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !