Мъж, загубил пениса си при катастрофа...

Мъж, който загуби пениса си при ужасяваща катастрофа с...

Александър Карелин - най-великият...

Миналата седмица ви показахме кои са най-нацепените...

Авторът на Радка Пиратка се пропил след смърттана дъщеря си

отпечатай новината

01.03.2013 10:15 | Видян 3271 пъти

Авторът на Радка Пиратка се пропил след смърттана дъщеря си

Създателят на „Радка пиратка” Тошко Тодоров е един от първите изпълнители в чалгата и може би най-веселият певец, но същевременно и човекът с най-тъжната лична история. В момента и той, като редица от фолкдинозаврите, изнемогва и не може да се бори с младите певици със силиконови бюстове.

Защо Тошко не успя да се задържи на върха? ШОУ единствен разбра страшната драма на “падналата звезда”.

През 1996 г. цяла България е „облъчена” от „Радка пиратка”. По това време певици като Андреа и Джена са ходели прави под масата, докато Тошко масово е качвал хората върху масите.

Изпълнителят безспорно е един от пионерите на чалгата. Малко след появата на легендарния му хит се появява статия в столичен ежедневник, която го обявява за „циникът на фолка”.

Професионалният си апогей Тошко достига точно в епохата на мутренските времена. Тогава са годините на големите бакшиши и на фрапиращите случаи, в които босовете дават на чалга певците цели торби с пари! В центъра на тези събития е и Тошко. Бащата на „Радка пиратка” често е ставал свидетел на стрелби по време на участията си. Споделя, че не е бил никога под крилото на някого, но е бил един от любимците на висаджии и сикаджии.

Съдбата на Тодоров обаче е тежка защото за емблематичния си хит „Радка пиратка” всъщност не е получил и един лев! Парчето е безспорен пръв свръхтиражиран български шлагер без аналогия в музикалната ни история, защото няма официално разпространение и регистриран продаден тираж.

След като създава турбохита си, десетки негови колеги започват да го пеят. От всички битаци из страната „Радка пиратка” се продава на пиратски копия. Черните тиражи са стотици хиляди.

В онези времена авторските права са пълна илюзия в България. Хитът емблема на чалгата не носи никакъв дивидент на майстора си, а напротив - около него се разказва една история с мутри, които просто “посъветвали” Тошко да мълчи и да не търси печалбите от каквито и да е продажби, научи Шоу.

Друг любопитен детайл от кариерата на Тошко Тодорв е, че той трябвало да изпълни парчето „Зума има тежката дума, наш’та система 4-4-2” през 1998 г. Лично Георги Милчев-Годжи потърсил певеца, за да го покани да се включи в албума на “Каналето” „Франция, здравей”. В последния момент обаче Слави Трифонов еднолично решил да повери изпълнението на парчето на своето откритие Кали, която имала нужда от силна реклама. Тошко и до днес съжалява, че му е била отнета такава златна възможност.

"Когато малко ти потръгнат нещата, все се намира някой, който да ти подложи крак. И ако имаш болка, ако имаш рана, нещо да те измъчва, хората искат да ти сложат вътре сол-още повече да те боли!”

казва Тодоров. Такава рана в живота на фолкаджията е загубата на невръстната му втора дъщеря два месеца след раждането й. Кошмарният момент се случва през 1993 г. Лекарите така и не откриват от какво е страдала малката.

"Това е най-гадното нещо, което може да се случи на човек в живота! Пред теб да умре детето ти и ти да не можеш да направиш нищо!”, споделял през сълзи пред приятели той.

След тази трагедия Тошко спира да пее за дълъг период от време, посяга дори към чашката. В крайна сметка обаче надига глава и продължава напред, пише още Шоу.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !