Мъж, загубил пениса си при катастрофа...

Мъж, който загуби пениса си при ужасяваща катастрофа с...

Александър Карелин - най-великият...

Миналата седмица ви показахме кои са най-нацепените...

Вампири се лекуват в Мелник

отпечатай новината

22.04.2013 15:15 | Видян 3519 пъти

Вампири се лекуват в Мелник

Храм в Мелник привлича вампири, твърдят местни от най-малкия град в България. Всякакви хора, за които се твърди, че са обладани от зли демони, търсели изцеление в черквата "Свети Антоний Велики". В Мелник упорито върви мълвата, че поне 2000 души с различни "бесове" се били отървали с молитви пред светеца, пише Всеки ден.

Освен омагьосани и с тежка форма на вампиризъм в църквата идвали и "обикновени" страдащи с психични проблеми. "И ние вече като Созопол ставаме дестинация за вампирски туризъм. Само че нашите вампири са съвременни и от плът и кръв, а не изкопаеми", шегуват се в градчето с по-малко от 400 души население. И са доволни, че така могат да привлекат повече туристи.

Хората, които са виждали с очите си истински вампири, ги описват като "изключително зловещи и страховити". "Да ви кажа, като по филмите са - с изпити бледи лица, все едно са рисувани с тебешир. Погледите им са изцъклени, а косите - дълги и спуснати надолу. Облечени са предимно в черни дрехи. Веднъж срещу мен вървяха трима такива. Тръпки ме побиха, само като минах покрай тях. Изпиха ме с очи, сигурна съм, че ако можеха, щяха да впият зъби във вратлето ми", разказва млада мелничанка.

За чудотворно изцеление на обладани непрекъснато се мълви из кафенетата на Мелник, като благославят светеца. Изцерили се били дори заклети наркомани, и то само за нощ, прекарана в църквата. Мелничани твърдят, че процедурата за избавление и от кървавото пристрастие, и от всякакви други зли сили, е потърпевшият да се окове във вериги и да прекара така поне една нощ във или близо до чудодейния храм. Разказва се как по тъмно даже се чували зловещи стенания и писъци на буйстващите, крещящи от болка, докато чакали приковани в свещеното място да получат опрощение. „Все едно някакви чужди гласове излизат от тях, някакви демони са ги обсебили", разказват мелничани.

Чудодейната икона на свети Антоний била тази, която спасявала грешниците от демоните. Ликът на светеца според очевидци дори имал способността да си мърда очите, да се усмихва или мръщи. Като изображението притежавало силата да определя кой е добър и кой лош.

Злите хора нямали право на прошка и невидима сила ги възпирала дори да влязат в храма. Клетница била разказала как все едно някой я изблъсква навън и не й позволява да стигне до иконата. Накрая жената се строполила в преддверието на черквата, а от очите й бликнали сълзи като порой.

Свети Антоний е велик отшелник, роден през 251 г. в Среден Египет. Още приживе се прочува със способностите си на лечител. Но и до днес помага на обладани от демони и бесове. В битието си устоял на безброй изкушения и заради това Бог го наградил с дарбата да лекува. Църквата базилика на негово име в Мелник е построена през 1765 г. Само два храма в цяла Европа са посветени на свети Антоний.


Сред най-известните българи, обладани от вампиризъм, са ексцентричните дизайнери Кристина и Константин. Преди десетилетие те шокираха България с признанието, че спят в ковчег. Кристина от години се храни само с корени и така е свалила 45 килограма, пише още Всеки ден.

Нейният сценичен и житейски партньор Константин пък, известен с артистичния си псевдоним Вампила, написа скандален вампирски роман - "Курт". Двамата твърдят в медийните си изяви, че обществото не разбира тази философия. През 2003 г. избухна страшен скандал, след като Константин бе задържан посред нощ на гробище, където правел странен ритуал.

Снимка: Всеки ден

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !