Топ 10 на най-известните филмови секс...

Филмите за Нимфоманката (2014) Нимфоманката,...

Ето коя микродържава, скрита в...

Коя е най-старата държава в света? В зависимост от това...

"Депеш мод" - концерт по време на избори

отпечатай новината

13.05.2013 10:30 | Видян 1348 пъти

Ако Исус не беше тръгнал по водата, а по море от вдигнати човешки ръце, вероятно би изглеждал като Дейв Геън на концерта на „Депеш мод" в София - концерт по време на избори. Когато фронтменът на култовата група тръгна по специална пътека, изградена като продължение на сцената, която водеше навътре в публиката, той беше като понесен от вълна от хора. И докато в НДК политици спореха за резултатите от вота, на стадион „Локомотив" в крайния софийски квартал „Надежда" „Депеш" повториха своята магия 6 години след първото си идване в България. пише Vsekiden.

Повече от два часа музикантите дирижираха емоциите на хилядите фенове. От първата до последната минута те ги държаха в подчинение. Като по някаква магическа заповед всички пляскаха, пееха, викаха и аплодираха, реагирайки на всяко движение на хората на сцената, отразявайки като мембрана всеки тон, който отекваше на стадиона.

Шоуто започна с две парчета от новия албум на групата, с които тя приветства публиката: „Добре дошли в моя свят!". Веднага след това дойде ред на едни от най-големите хитове - „Walking In My Shoes", "Precious", „Policy of Truth". Те изправиха на крака всички, които до този момент се удържаха да останат по седалките на трибуните. В същото време на терена феновете вече бяха изпаднали в нещо като траснс. Музикантите се бяха постарали да изсвирят парчетата си така, че да звучат много различно и от студийните записи, с които сме свикнали, и от предишния си концерт в България. С три солови изпълнения се разписа Мартин Гор, който е автор на почти цялата музика на „Депеш". Феновете го възнаградиха с щедри овации, но се радваха най-много на характертия глас на групата - Дейв.

Той пък не разочарове публиката и се раздаде докрай в пеенето, емоциите, движението си на сцената. Безспорната кулминация на шоуто беше най-големият хит на „Депеш" - "Enjoy the Silence", последван от характерния мощен саунд на „Personal Jesus". При тези изпълнения публиката беше в екстаз. В същия момент заваля дъжд, който обаче не само че не угаси емоциите на феновете, но като че ги нажежи още повече. По време на биса пък Дейв и компания се върнаха към зората на бандата с "I Just Can't Get Enough", записаха още през 1981 г. от първия вокалист на „Депеш" Винс Кларк, който ги напуска малко след като започват да набират популярност.

Шоуто приключи след 11 вечерта. Дълго след като музикантите напуснаха сцената, феновете продължаваха да ги аплодират. И вероятно много от тях вече очакват следващия концерт на „Депеш мод".

Снимка: vsekiden

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !