Топ 10 на най-известните филмови секс...

Филмите за Нимфоманката (2014) Нимфоманката,...

Ето коя микродържава, скрита в...

Коя е най-старата държава в света? В зависимост от това...

Деян Донков замества Чочо в Хъшове

отпечатай новината

21.05.2013 17:30 | Видян 4030 пъти

Деян Донков замества Чочо в Хъшове

На 24 май ще се играе юбилейния спектакъл на Хъшове. В Народния театър представление № 200 е в памет на Чочо Поппйорданов , ролята му на Македонски поема Деян Донков , който и друг път го е замествал като хъша Македонски. Към четата, ръководена от режисьора Александър Морфов, се числят още Валери Йорданов, който играе Бръчков и спечели Аскеер през 2005 г. за водеща мъжка роля, Руси Чанев е Странджата, Валентин Ганев - Владиков), Рени Врангова, Валентин Танев, Деян и Дарин Ангелови, Владимир Карамазов.

През 1904 г.с пиесата Хъшове започват представленията на Народния театър. През 1954 г. с с нея се чества петдесетгодишнината му, а през 2004 г. в юбилейния 100-тен сезон на театъра Хъшове е отново на сцена със спектакъла на Александър Морфов. Ето как и самият режисьор обяснява спектакъла и идеята за него: "Близко до гениалното е това произведение на Вазов.

По един великолепен начин то съчетава ниското и високото. Тази повест много неправилно се тълкува през всичките години. Това е едва ли не една ода за българските революционери, българските емигранти - опоетизирани, патетизирани, офалшивени“, споделя режисьорът Морфов.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !