Топ 10 на най-известните филмови секс...

Филмите за Нимфоманката (2014) Нимфоманката,...

Ето коя микродържава, скрита в...

Коя е най-старата държава в света? В зависимост от това...

Човекът танк почина на 44 г.

отпечатай новината

28.11.2013 09:45 | Видян 5736 пъти | Гласували 1

Човекът танк почина на 44 г.


Най-едрият културист в историята на спорта Грег Ковач издъхна от сърдечен удар на едва 44 г. Човекът танк е записан в книгите по бодибилдинг като най-силния мъж, живял някога на планетата. Канадецът с унгарски произход доминира в силовия спорт в края на миналия и началото на този век, като огромните му габарити и маса правят другите колоси от това време да изглеждат като невзрачни мъже, пише България днес.

С ръст от 197 см и състезателно тегло от 140-150 кг легендата на културизма набиваше истински комплекси на конкурентите си, които на сцената до него бяха незабележими. В дните, когато не се готвил за елитна надпревара, Грег тежал и до внушителните 190 кг, при това без да има тлъстини.

Мерките на Ковач са еталон в бъкания с тестостерон спорт. Бицепсът на дясната му ръка от 70 см продължава да трови съня на младите претенденти за слава, които дават мило и драго да съборят рекорда на родения в Ниагара Фолс билдър. Не по-малко впечатляваща е и гръдната обиколка на канадската грамада - 175 см. Бедрата на колоса са 90 см, което също е върхово постижение.
Неизкласилият електроинженер, който прекъсва висшето си образование още след първи курс, за да се отдаде изцяло на професионалната си кариера, печели националното първенство на Канада през 1996 г.

Доминацията му в световните състезания е особено осезаема в началото на века, но въпреки това комплексираните от размерите му съдии го оставят на по-задни позиции за огромно съжаление на рекламодатели и холивудски продуценти. Топкласирането на Ковач е 13-о място на един от най-престижните турнири в бодибилдинга - "Арнод класик".  

Другото, което го отличавало от всички останали, освен габаритите са неговата сила и издръжливост. Според списание Muscle Insider възможностите на Грег са направо нереални за човек от плът и кръв. Неговият лег е достигал до 310 кг за две повторения, раменната му преса до 220 кг, а лег пресата му до 1,1 тона! През 2005 г., когато осъзнава, че генетиката му е по-подходяща за достигане на огромна маса, отколкото за симетрия и пропорция, той се отказва от състезателния културизъм, за да започне частен бизнес. Славата му помага да стане един от предпочитаните лектори на курсове за спортно хранене и силова подготовка, а хиляди атлети от цял свят се редят на опашка да слушат наставленията му.

Той провежда семинари в Австралия, Хавай, Испания, Англия, Гърция, Русия, Германия и много други държави, а репутацията му на истински атлет е безупречна. Всичко това се преобръща с главата надолу, когато през ноември  2009 г. е обвинен за рекет. Собственик на магазин за хранителни добавки топи Ковач пред ченгетата, че той и бандата му го принуждават да изтегли всичките си спестявания от банката и да им ги даде. Обвиненията не се доказват, но имиджът на колоса е сринат и той изпада в депресия и отчаяние. Не след дълго сърцето му, което толкова пъти му е помагало в напечени състезателни ситуации, не издържа на напрежението и го предава.

Снимка: България днес

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !