Леонардо ди Каприо наруши мълчанието...

Леонардо ди Каприо се дистанцира от Шон „Диди“ Комбс,...

Откриха главата на мъжката статуя в...

След като в петък в древния град Хераклея Синтика беше...

Захари Бахаров с роля във филм на Джордж Клуни

отпечатай новината

24.02.2014 14:30 | Видян 5798 пъти | Гласували 1

Захари Бахаров с роля във филм на Джордж Клуни

Захари Бахаров играе ролята на съветски командир в новия исторически филм на Джордж Клуни "Пазители на наследството", съобщава blife.bg. Лентата тръгва от петък по кината и в нея Клуни е както режисьор, така и изпълнител на главната роля.

Филмът разказва историята на група ценители на изкуството, които сформират отряд със специалната задача да спасят от нацистите някои от най-важните паметници на културата в Европа. Макар и без почти никаква военна подготовка, те са изпратени по бойните полета на Стария континент в заключителните етапи на Втората световна война.

Там пазителите на наследството откриват пълен хаос и разбират, че паметниците на културата са застрашени както от нацистите, които грабят и унищожават всичко при отстъплението си, така и от съюзниците, които не смятат опазването на културното наследство за приоритет във войната. Съветският съюз също се е намесил и издирва произведения на изкуството, които да отмъкне от нацистите.

В този филм Джордж Клуни има трудната задача да убеди зрителите, че при една война хората имат отговорност както да спасяват човешки животи, така и поне да опитат да запазят колективната памет на цивилизацията, за да не се налага след бойните действия всичко да се изгражда наново. Американският актьор и режисьор отдавна показва своята любов към историята и изкуството, а напоследък покрай премиерата на филма активно се застъпи за връщането на паметниците на културата в местата, където те са създадени.

продължи >>

Етикети: , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !