Ето коя микродържава, скрита в...

Коя е най-старата държава в света? В зависимост от това...

Суперкамионът Apocalypse е с 850 к.с....

Базираната във Флорида компания Apocalypse Manufacturing...

Радина чисто гола в театъра

отпечатай новината

11.04.2014 13:15 | Видян 9369 пъти

Радина чисто гола в театъра

В премиерното представление на „Българска армия" „Йерма" се случват две страхотни неща - Радина Кърджилова се съблича чисто гола, а накрая на постановката умира. Така се сбъдва мечтата и на мъжете, които я харесват, но не могат да я имат, и на жените, които й завиждат, но не могат да я ликвидират, научи "Всеки ден".

 

След голия Хамлет на Явор Гърдев това е второто разсъбличане на актьор на театралната сцена напоследък, като този път зрителите плакнат окото не в Народния театър, а в Театър „Българска армия". Радина е съблечена от режисьорката на текста по Федерико Гарсия Лорка Диана Добрева, известна с екстравагантните си и леко налудничави идеи, които често остават неразбираеми.


Въпреки че участието на Радина в подобно сложно представление предизвиква доста въпроси, предвид слабите й актьорски заложби, все пак постановката е доста добра и впечатлява със страхотна визия и интересен декор.

Най-драматично е последното действие, когато гаджето на Деян Донков гола се възнася към небето, след като опитва всичко възможно, за да се сдобие с рожба. Кърджилова започва да се изкачва по стълба към небето и потъва в тъмнина. Драматичната сцена е кулминация на трагичните събития, които се развихрят в тази толкова мрачна испанска драма.

Нейната Йерма също като другата героиня на Радина - Сиана от „Стъклен дом", преминава през ада в желанието си да има дете. След като това не се случва, почти полудяла, тя посяга на мъжа си (Веселин Анчев), убива го и след това умира от мъка. С чисто испанско понятие за чест, Йерма е готова да понесе клюките и одумването на останалите жени, че е безплодна. Да стои заключена в дома си под зоркото наблюдение на зълвите си, но не и да се поддаде на изкушението и да изневери на съпруга си. A накрая избира смъртта, като си отива от нашия свят, така както майка я е родила.

 

Свалянето на дрехи на екран или на сцена не представляват никаква трудност за Радина. Първите голи кадри на Кърджилова са още когато тя е била на 17 години в международната копродукция „Последният бей на Балканите". За еротичните сцени тогава Радина е взела 800 лева хонорар. Въпреки че на въпросната сцена Радина пъшка и се гърчи от удоволствие, към днешна дата тя категорично заявява, че не приема голотата на екран. „Голотата на сцена и на екран е нещо, което не приемам. Аз съм на принципа, че моята голота ще я вижда само мъжът до мен", коментира преди време в интервю актрисата.

 

Снимка:senzacia.net

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !