места
НЕ! Ямас, солта е бял убиец
Навремето соленото хапване е било типично за Балканите. От момента, в който обаче солта беше определена като един от белите убийци, дори консервативната неоосманска кухня на нашия полуостров еволюира.
Не и в иначе харесвания от мнозина гръчки ресторант Ямас на улицата, която софиянците си знаем като Дойран. Не че изобщо не вкусваме солено, но всеки е чувал негативната отсянка на фразата: „да пресолиш мандажата”. Положението е обратното на байгън, но е също толкова неприятно. Но точно това ни се случи като клиенти. Преди време си поръчахме нещо просто и любимо в ресторанта, където очаквахме, че ще бъде на ниво – лозови сарми. И бяхме неприятно изненадани, поради пресоляване на н-та степен. Дори големи количества кисело мляко не бяха в състояние да потушат „пожара”.
Всеки знае, че простите неща са гениални и именно по тях се познава качеството. Пък и в Гърция никога не ни се е случвало да попадаме на пресолена манджа.
Снимка: yamas.bg
коментари
- коментари
- напиши коментар
- изпрати на приятел
- гласувай