места
НЕ!Мазнина се стича на едри капки от пиците във Виктория на Царя
Времето по обед вчера позволи човек да се порадва на слънцето като хане на открито. Градината на пицария Виктория на Цар Освободител бе едно от най-добрите места в центъра за тази цел.
Важен съвет от кулинарния професионалист е, ако в българско заведение сте харесали нещо, винаги да си поръчвате него, за да не останете разочаровани. Така ние от години разчитаме на пицата четири сирена лукс, защото в нея няма къде да се сбърка. Дори да подменят с по-евтино някое, да дадат превес на топеното над синьото и т.н., не е проблем. Ала решихме да изпаднем от рамката и тутакси установихме няколко неприятни факта.
Първо, от пицата Куатро Стаджони, украсена с най-солената аншоа на света, се стичаше на едри капки мазнина. Много мазнина. Шок и ужас! Второ, Hand made пицата Соренто става, макар грапавината на краищата да идва в повече според съвременните тенденции. Пък и не е ясно защо специално пишат „ръчно правена”, сякаш месят другите с роботи.
Накрая, няколко думи за персонала. Въпреки че в началото бяхме „едни от единствените” клиенти, а наоколо пърхаха куп келнери, наложи се дълго да чакаме за нещо толкова бързо приготвящо се като пица. Да бяхме поръчали Шатобриан за двама, нейсе, ама за едно от най-простите и затова тъй популярни ястия...
Сметката дойде точно 17 минути след заръчването ѝ – тъкмо бяхме решили да си ходим през градината на съседното заведение, което преди беше Червило, пък сега го наричат Авеню – толкова ни писна, след като я бяхме пожелали от трима на брой сервиращи, единият от които оберкелнер.
коментари
- коментари
- напиши коментар
- изпрати на приятел
- гласувай