места
ДА: Bottega All’ Angolo от агнешко-телешките кюфтета с канела до кестеновия мус
В София има такава епидемия от италиански ресторанти, че е добре да се отличават онези, които са различни. Bottega all’angolo, кято както личи от името е на кюше – това на Гладстон и уличката зад Макдоналдс-а на пл. Слайвейков, впечатлява първо с дизайна – оставени са ретро колоните от предишната сладкарница на това място, но върху тях нарочно е сковано скеле за винени бутилки, което носи и допълнителен ефект. Покрай витрините пък са подредени музикални инсталации от празни винени бутилки. Както сами разбирате, винената селекция от италиански сортове е доста добра и е силен акцент в менюто. Не че храната не е. Много силно препоръчваме изненадващите агнешко – телешки кюфтета, набучени на канелени пръчки. Първо, казват че Омая, откъдето е месото, била най-най-най фермата на момента у нас. После, онези, които се дразнят от аромата на агнешкото ще бъдат приятно изненадани, понеже вместо него обонянието се радва на канелата. Месото е фино, а порцията се сервира със сос от пресни домати, зеленаж и оригинални картофи. От пастите таятелите с манатарки са предпочитани от разбирачите. Пиците изглеждат не само огромни, но и доста добре, ала нямахме сили за тях. Затова пък десертите са доста добри – както типичните, така и креативните. Ако искате нещо леко и интересно, пробвайте муса от кестени (италианците толкова си падат по тях) и шоколад.
Накрая, малка забележка. В това, както и в други добри заведения в София, обедното меню е приятно, но носи силно наслагване на готварски миризми в салона, явно поради недотам добро абсорбиране. Това може да бъде проблем за някои клиенти. На вечеря такава опасност няма и се диша спокойно.
коментари
- коментари
- напиши коментар
- изпрати на приятел
- гласувай