места

ДА! Тас е като италиански двор

1

Това, което днес е пицария Тас, някога беше легендарна баничарница на ъгъла на улиците Денкоглу и Христо Белчев, по-преди Гочо Гопин. Ние обаче обръщаме вашето внимание не на скромното заведение, а на безистена, който то зае това лято малко по-надолу по Денкоглу в посока пл. Гарибалди. Защото това е може би най-добрият опит за пресъздаване на италианска атмосфера в София. И то точно в нейния идеален център. Задното дворче, тясно и с неизмазани тухли, леко пипнато от дизайнер, е досущ като най-хубавите стари квартали в южната част на Ботуша. Дори няма нужда човек да яде, за да почувства влиянието от Апенините като бриз от Йонийско или Тиренско море. Като добавим нелошата кухня на доста сносни цени, какво повече му трябва на човек. Хеле пък на обяд.