места
ДА! Мотен – от заека магданозлия до алпийския щрудел
Ако човек започне слънчевия ден в Боянската черква и се чуди къде на Витоша да го продължи, да хваща пътя към Алеко, да паркира на снега и да си направи малка разходка по гладката бяла повърхност сред невероятна красота до хижа Мотен. Невзрачна отвън, отвътре тя е като късче от Алпите. Когато се качите на втория етаж, първото, което ще ви впечатли е огромното и изключително добродушно планинско куче, което носи като медал знака на червения кръст. Често то се изляга пред приятното огнище, пред което са сложени удобни кресла. Иначе интериорът е решен в австрийски алпийски стил с присъщия му бон кич, който обаче се чете от госта като уют. По австрийски звучи и Алпийският щрудел, който ви препоръчваме за десерт (отвътре е с извара), не че ябълковият е лош. Но какво да кажем за Заек магданозлия или Чукуровска салата в същото меню – българското е непреходно. В същата графа попада Чобанската наложена пържола, фигурираща редом със Свински джолан по берлински със задушени картофки и зауеркаут, какъвто слагат за разкош и на домашния суджук. В този ред на мисли боб чорбата е с бекон и гордо стои в менюто до Тиквена супа от Щирия. Внимавайте, ако сте си взели картички с уникалните стенописи от Боянската черква, защото оставени на масата, нищо чудно после да ги търсите, а те да са се оказали под чинията.
коментари
- коментари
- напиши коментар
- изпрати на приятел
- гласувай