места

ДА! Примавера има и градина, след над 20 г. изглежда все по-добре

1

Примавера беше една от първите пицерии в началото на 90-те години в София. Значи, един от първите италиански ресторанти. Името на пролет съвсем идеално пасва на заведението, което не само изглежда днес много по-добре, отколкото тогава, но и е отворило чудесна градина в един прекрасен стар софийски централен вътрешен двор. Тези дворчета, които навремето се оласяха от игрите на кореняците като деца, днес рядко намират красиво приложение, както е станало в случая с Примавера. Нещата за хапване също са ОК. Дори да отидете на обед и да си поръчате нещо елементарно и столско по идея като руло Стефани например, ще ви изненадат с нетипично поднесено ястие, в което вместо парчета сварени яйца, рулото реално е от кайма и омлет на ленти. Доста добра идея, което прави рулото е по-елегантно, и по-вкусно. Това е само един пример, защото има далеч по-стойностни неща в картата.Но отдавна се знае – добрите ресторанти се познават по приготвянето не на Шатобриан за двама, а на елементарните неща.