места
ДА! Котилото – от медальоните до ореховките
Понятието „сръбска скара” в български вариант доста се поизтърка и по тази причина не вдъхва голямо доверие. Но всяко правило, както гласи клишето, си има изключение. Край реката в Драгалевци, вдясно от училището в центъра, популярно с гласуването на Костов и Станишев, двуетажна къща е приютила един от хитовите ресторанти на София. Истината е горе, край огнището, насред дървенията в непретенциозниото по дизайн заведение. Не че не можете да си поръчате някоя плескавица, но по-добре се задълбочете към по-фините ястия. Ние избрахме медальоните с каймак, които са наистина прекрасни. Особено, ако дойдат след изобилие от салати, сред които наш фаворит станаха айварът (домашна лютеница по сръбски), Земунската (домати с кьополу и нещо подобно отгоре) и царската туршия, която също е правена на място. Сред десертите ще ви препоръчат крем брюле, но ако ни послушате, поръчайте си тукашните ореховки. Първо, не са кръгли, а правоъгълни. После, не са твърди като камък, а са меки. Трето, наистина са вкусни и други такива в София не ще намерите.
коментари
- коментари
- напиши коментар
- изпрати на приятел
- гласувай