места

И ДА, И НЕ! Темперо с малко повече претенции

1

Който ходи по ресторанти в София, си спомня Карера. Е, вече не е Карера, а е Темперо. Новите съдържатели са запазили някои недобри страни на старите. На първо място е претенциозността.Човек се чуди защо му е на някого твърде дълго меню, ако не поддържа позициите в него до една? Защо келнери си позволяват да решават замяна на неналични ястия с други, без да са питали клиентите си? Или защо му е например в лъскав интериор на някого да сервира обедно меню с наденица и боб? Защо удобният вход е изместен отстрани? Защо в покрито и закриго отвсякъде помещение, което е било градина, но вече не е, се пуши? Иначе, храната е добра. Цените са, общо взето, защитени от качество. Човек малко се притеснява, когато в доста заета вечер за елитните софийски ресторанти, се разполага сам със събеседника си насред празни салони, в които току по-късно се стекат още няколко души. Всъщност, и това е добре – дискретността на разговорите в нашата клюкарска столица винаги е за предпочитане.