места

ДА! СЛАДКОПЕКАРНА ХАЛКИДИКИ: ТОЛКОВА ВАРИАЦИИ НА ТЕМА ШОКОЛАД

Гръцките сладкопекарни, които се откриват толкова много една след друга в София, са тема, която тепърва ще следим на страницата си за места в града. Най-доброто, което сме опитвали е в мъничката, нова Халкидики на ул.Раковски.

Без притеснение от съседното по-голямо заведение със същия профил, което е и част от миниверига, съдържателите гордо са написали Home Made. И наистина, по вкуса на сладкишите им си личи, че са домашно направени. Опитахме шоколадовата пита – една от многото вариации на тема шоколад на витрината – има повече от 5 вида торти на тази база.

Характерно за избраната от нас е дебелата плочка шоколад над сиропираното тяло. Може да е калорийна бомба, но идеално вдига тонуса в мрачните студени есенни следобеди, когато настроението и самочувствието често падат заради липсата на достатъчно светлина и киселите физиономии насреща в изморения град.

Разбира се, има и безброй видове тестесни сладкиши – от традиционни и недотам традиционно направени ориенталски до поевропейчени, макар нашите читатели да знаят, че кроасаните всъщност завземат Европа вместо османската армия, която са изхранвали преди битката за Виена.


1
ДА! СЛАДКОПЕКАРНА ХАЛКИДИКИ: ТОЛКОВА ВАРИАЦИИ НА ТЕМА ШОКОЛАД

ДА! СЛАДКОПЕКАРНА ХАЛКИДИКИ: ТОЛКОВА ВАРИАЦИИ НА ТЕМА ШОКОЛАД

Гръцките сладкопекарни, които се откриват толкова много една след друга в София, са тема, която тепърва ще следим на страницата си за места в града. Най-доброто, което сме опитвали е в мъничката, нова Халкидики на ул.Раковски.

Без притеснение от съседното по-голямо заведение със същия профил, което е и част от миниверига, съдържателите гордо са написали Home Made. И наистина, по вкуса на сладкишите им си личи, че са домашно направени. Опитахме шоколадовата пита – една от многото вариации на тема шоколад на витрината – има повече от 5 вида торти на тази база.

Характерно за избраната от нас е дебелата плочка шоколад над сиропираното тяло. Може да е калорийна бомба, но идеално вдига тонуса в мрачните студени есенни следобеди, когато настроението и самочувствието често падат заради липсата на достатъчно светлина и киселите физиономии насреща в изморения град.

Разбира се, има и безброй видове тестесни сладкиши – от традиционни и недотам традиционно направени ориенталски до поевропейчени, макар нашите читатели да знаят, че кроасаните всъщност завземат Европа вместо османската армия, която са изхранвали преди битката за Виена.