Пенелопе Крус на 50 (ФОТОГАЛЕРИЯ)

Успешната и талантлива актриса в Холивуд - Пенелопе...

Княжевската пътека към Копитото -...

"Княжевската пътека към Копитото вече е частна и...

Принц Уилям обратно на работа след операцията на Кейт и диагнозата на Чарлз

отпечатай новината

08.02.2024 14:52 | Видян 410 пъти

Принц Уилям обратно на работа след операцията на Кейт и диагнозата на Чарлз

Принц Уилям се върна на работа, след като изчисти графика си, за да се грижи за съпругата си принцеса Кейт след коремната й операция. Това е и първият път, когато той е видян, откакто крал Чарлз беше диагностициран с рак.

Престолонаследникът беше в замъка Уиндзор, за да проведе церемония по инвеститурата, което е едно от редовните му задължения като принц на Уелс. Бившият английски футболист Елън Уайт беше сред тези, които получиха почести на събитието днес, както и Дейвид Шрийв – който е съосновател на група за екологични действия с телевизионния ботаник Дейвид Белами – и Франсис Дикинсън, който разреши 80-годишна морска мистерия от локализиране на останките на подводница, изгубена в морето по време на Втората световна война.

Уилям временно се оттегли от задълженията си преди три седмици, за да се грижи за жена си и децата им след операцията на Кейт. След като прекара известно време в лондонската клиника, Кейт се върна у дома, където се очаква възстановяването й да продължи поне до Великден.

За последен път принцът проведе голямо кралско събитие преди повече от три седмици, когато пътува до Лийдс, за да направи бившите съотборници на Лийдс Ринос Роб Бъроу и Кевин Синфийлд всеки CBE за набиране на средства и осведоменост за болестта на моторните неврони.

След инвеститурата Уилям се отправи към столицата за гала вечеря за набиране на средства за лондонската благотворителна организация Air Ambulance. Той говори за диагнозата рак на баща си по време на събитието. Докато кралят планира да продължи всичките си конституционни задължения по време на лечението си, се смята, че най-големият му син може да се засили, за да изпълнява някои обществени задължения от негово име.

Потвърждаването на завръщането на Уилям към официалните ангажименти ще се разглежда като опит да се сигнализира за стабилност в рамките на монархията въпреки трудните времена, пред които са изправени кралските особи. През последните седмици кралица Камила пое лидерството с ангажименти, докато Чарлз, Уилям и Кейт бяха извън игра.

Кралят беше видян за първи път след диагностицирането му вчера, когато беше закаран от Кларънс Хаус до Бъкингамския дворец с щатското Бентли. След това той беше откаран в Сандрингам с хеликоптер, където ще остане в обозримо бъдеще.

В момента принц Хари е в Обединеното кралство, готвейки се да отлети обратно за Монтесито. Той летя 10 часа от Калифорния до Лондон във вторник. Въпреки това вътрешни хора казаха на Mirror, че Уилям „няма планове“ да види по-малкия си брат по време на пътуването си.

39-годишният херцог на Съсекс е изчистил графика си, за да лети до Лондон, за да бъде с баща си, въпреки проблемните им отношения, което поражда опасения за сериозността на здравето на краля. Срещата на Хари и Чарлз обаче продължи само 30 минути.

Източници, близки до херцога, който сега живее в Монтесито, Калифорния, предполагат, че той би приветствал възможността да се срещне с Уилям, „ако се появи такава възможност“. Източник каза: "Основната причина на херцога да пътува до Обединеното кралство е да посети баща си. Ако се появи възможност да се види с принца на Уелс, тогава херцогът с радост би я приел".

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !