Пенелопе Крус на 50 (ФОТОГАЛЕРИЯ)

Успешната и талантлива актриса в Холивуд - Пенелопе...

Княжевската пътека към Копитото -...

"Княжевската пътека към Копитото вече е частна и...

Защо кралските особи се превърнаха в център на конспиративни теории

отпечатай новината

01.03.2024 16:32 | Видян 1298 пъти

Защо кралските особи се превърнаха в център на конспиративни теории

Беше предизвикателна седмица за кралските репортажи. Твърде много сме наясно, че разговорът около британското кралско семейство е прекипял.
 
Общият дискурс за конкретни членове на клана е нормален, но през последните няколко дни видяхме клюки, слухове и наистина диви конспиративни теории да заживеят свой собствен живот. Бърморенето се премести отвъд царството на кралските наблюдатели в по-широките социални медии, където дискусията за изчезналите кралски особи се развихри и не се контролира.
 
Неистовите спекулации произтичат от отсъствието на принц Уилям от важно семейно събиране във вторник. Очакваше се той да се присъедини към кралица Камила, както и към своите чичовци, лели и братовчеди на възпоменателна служба за своя покоен кръстник и бивш крал на Гърция, Константин II, който почина миналата година.

Но докато събитието започваше в параклиса "Свети Георги" в Уиндзор, кралските вътрешни лица разкриха, че принцът на Уелс се е оттеглил поради личен проблем. Уилям, каза източник на CNN, се е обадил на гръцкото кралско семейство, за да ги уведоми за промяната на плановете си в последния момент.
 
Прескачането на събития обикновено не предизвиква подобни теории, които са последвали. Върнете се две години назад и просто нямаше да има същото ниво на онлайн спекулации, на което сме свидетели през последните дни.
 
Но мнозина са оставени обезпокоени от привидно безкрайната поредица от скорошни кралски страдания и страхове за здравето. Смъртта на кралица Елизабет II, крал Чарлз III и Катрин, принцесата на Уелс, се разболяват скоро след това, както и фактът, че не сме виждали Кейт от Коледа, допринесоха за спекулациите.
 
Серията от опустошителни удари беше допълнително усложнена от внезапната смърт на Томас Кингстън, съпругът на братовчедката на краля, лейди Габриела, на 45-годишна възраст. Разбира се, че липсата на Уилям не е свързана с новината за смъртта на Кингстън, която е разкритa публично в същия ден на мемориала на Константин.

Кралският източник нямаше да разбере какво точно е попречило на Уилям да отиде на службата. Поради тази липса на яснота хората свързват отсъствието му с отсъствието на съпругата му Кейт, която все още е вкъщи и се възстановява от операция. Мнозина видяха скорошното завръщане на принца към кралските задължения като сигнал, че прогнозата в домакинството на Уелс се подобрява бързо.
 
Други предполагат, че е трябвало да е лесно за престолонаследника да се присъедини към по-голямото си семейство в замъка Уиндзор, тъй като той живее само на около пет минути път с кола в Adelaide Cottage и тъй като трите му деца са били на училище, когато събитието се провежда.
 
Ако ролята на монархията е присъствие, приемственост и единство, беше невероятна картина да се види как кралското семейство влиза в параклиса без няколко ключови висши лица сред тях.
 
Струва си да се подчертае, че кралският източник ни каза, че Кейт "продължава да се справя добре" в своето възстановяване. И въпреки че в двореца беше ясно от самото начало, че възстановяването на принцесата на Уелс ще я откъсне от обществени задължения за няколко месеца след коремната й операция, хората все още се опитват да запълнят празнините.

Дворецът Кенсингтън предприе рядък ход на фона на спекулациите за местонахождението и здравето на Кейт, като говорител каза в четвъртък, че дворецът "е изяснил през януари сроковете за възстановяване на принцесата и ние ще предоставим само значителни актуализации. Това ръководство остава в сила."
 
Въпреки че Уилям не присъства на възпоменателната служба във вторник, дневникът му не е изчистен от публични събития и той се върна в действие в четвъртък.

Дворецът се опитва да ни даде възможно най-много информация, без да компрометира медицинската поверителност. Това е предизвикателството на една вековна монархия, работеща в трансформиран пейзаж, където хората очакват информация веднага. Не винаги обществото е безчувствено, а по-скоро хората се интересуват и искат да знаят защо някой, когото са свикнали да виждат, е изчезнал от общественото полезрение.
 
Като общество сме свикнали да разполагаме с информация на една ръка разстояние и има инстинктивно желание да запълним празнотата. Пример за запушване на дупки в пропуските в знанията е най-добре представен в "The Crown" на Netflix. Първоначално се основаваше на исторически записи, но с наближаването на сезоните към днешния ден сценаристите и продуцентите бяха принудени да драматизират моменти за целите на разказването на историята.
 
Реалността е, че никой, освен непосредствено замесените, не знае точно защо Уилям се оттегли от това семейно събитие или как се чувства Кейт всеки ден.

Като кралски репортери, ние се гордеем с фактите и точността. Един въпрос, който си зададохме, е: В кой момент се обръщаме към слуховете, без да увеличаваме дезинформацията и предположенията? Докато искаме да предоставим на обществеността отговори, ние също така искаме да сме чувствителни към факта, че в сърцето на кралската институция има човешки същества.

Последните развития подчертаха, че макар уелсците да са държавни служители, те също са хора, уязвими към същите борби, пред които всички сме изправени.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !