12 години смятали женски хипопотам за...

Женски хипопотам в зоопарка в Осака, Япония, е смятан за...

Венеция започва да събира такса за...

Венеция ще започне да събира такса за еднодневни...

Епичната битка Маркулев-Колев влезе в топ 5 в историята на BKFC

отпечатай новината

25.03.2024 10:56 | Видян 347 пъти

Епичната битка Маркулев-Колев влезе в топ 5 в историята на BKFC

Бойната галавечер по бокс с голи ръце BKFC 58 остана в историята и не само като второто събитие в на световната верига в Европа, но и със свирепите си битки с българско участие, които вдигнаха на крака зрители от цял свят.

В общо 12 битки между бойци от 13 държави 7 приключиха с нокаут, а тези които стигнаха до съдийско решение бяха истинска война.

Такава беше и главната битка между Калоян Колев и Тони Маркулев.

Двамата български бойци не спряха в 5 рунда да разменят изключително тежки и експлозивни удари. Още в първия рунд Колев бе засечен от мощен удар, но успя не само да се възстанови, но и да поеме темпото в свои ръце. До края на рундовете срещата беше изключително оспорвана и нито един от бойците на правеше крачка назад. Битката изправи цялата зала на крака, а в крайна сметка съдийското решение бе дадено на Маркулев, който имаше повече чисти попадения.

След края на срещата, Маркулев сподели, че това е последният му двубой и се радва, че приключва бойната си кариера с победа.

Динамиката от бойната галавечер започна още от първата битка, в която Емил Енчев победи с брутален нокаут Закис Зампелос в първия рунд. След няколко бързи атаки и три нокдауна, Енчев показа, че гръцкият боец няма никакви шансове срещу него.

Във втората среща Здравко Димитров показа сърце на боец.

След като прие срещата едва с ден предизвестие, но изкара 5 рунда с чеченеца Руслан Тохтаров и макар да загуби, даде сериозен отпор и си спечели много нови фенове с атрактивната си игра.

Една от младите надежди на България, Илиян Адрианов нокаутира бързо и зрелищно Томаш Войтела. За Адрианов това е втора победа на голямата сцена, след като миналата година в кикбокс правилник постигна бърза и зрелищна победа в MMA Bushido в София.

Ангел Петков и Фелипе Мая направиха истински боен шедьовър, като нито един от бойците не показа и за момент, капка колебание в петрундовата им битка. Петков наложи уменията си от бокса над опасния бразилец, които отнесе изключително тежки удари, но нито за момент не забави темпото.

Огромно завръщане отбеляза и Станой Табаков, нокаутирайки Петр Беранек с един от най-тежките и светкавични удари, които са виждани в BKFC.

Източник: mma.bg

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !