Пенелопе Крус на 50 (ФОТОГАЛЕРИЯ)

Успешната и талантлива актриса в Холивуд - Пенелопе...

Княжевската пътека към Копитото -...

"Княжевската пътека към Копитото вече е частна и...

Пуснаха последния заложник от Инвестбанк

отпечатай новината

24.03.2011 09:00 | Видян 2746 пъти

Пуснаха последния заложник от Инвестбанк

И последната заложничка, държана от похитителя в банковия клон на "Инвестбанк" в Сливен, е била освободена малко след 10 ч. тази сутрин - 18 часа след началото на драмата.
Това е касиерката Светла Атанасова, заяви министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов в ефира на bTV. Похитителят обаче е останал в сградата и в момента преговорите продължават.

„Преди малко с преговорите, които бяха водени, последната жена излезе от помещението и в момента преговаряме, за да се предаде похитителят. Той е сам. Всичко дължим на професионализма на колегите и на екипа, който преговаря, по-специално психологът, който беше на място. В момента не искам да навлизам в подробности, може би до минути, до часове, когато той ще се предаде, надявам се, че ще можем тогава да кажем всичко. Това, което беше поставено като условие не е нещо, което да е предизвикало и да е имало някакъв конкретен мотив и нагласа преди това. Похитителят единствено поиска да говори с роднините си”, заяви още Цветан Цветанов.

Първа бе освободена снощи около 22 часа 32-годишната кредитна инспекторка Радина Терзиева. Към 4.15 часа тази сутрин бяха пуснати на свобода и главната счетоводителка Ивелина Тенева и касиерката Мими Величкова. В 7 ч. от банката излезе и касиерката Ваня Димитрова. Около този час е пуснат и вторият охранител Димитър Митков.

Вътрешният министър потвърди информацията, че похитителят е млад човек, но отказа да даде подробности. Той бе поискал паричен откуп, но впоследствие се е отказал от него. По неофициална информация на БТА той е от Сливен, роден през 1979 година и е известен като Иван Красивия.
"Фокус" обаче предаде, че тази информация не се потвърждава. По-рано се появи и версия, че похитителят е 66-годишен пенсионер.

Около 4 часа сутринта на място е пристигнал и премиерът Бойко Борисов, който лично пое ръководството на операцията за няколко часа, съобщи bTV. По-късно премиерът се завърна в София, където ще даде изявление за случая. Бяха разширени и мерките за безопасност около сградата. Новият по-широк периметър е до 600 метра от банковия клон, предаде БТА.

Междувременно директорът на болницата в Сливен д-р Васислав Петров съобщи, че състоянието на ранения охранител е подобрено значително.
42-годишният Станчо Станев бе прострелян от нападателя, който нахлу в банката към 16 ч. вчера. След 5-часова операция мъжът е бил на дихателна реанимация. По думите на д-р Петров куршумът е нанесъл сериозни травми. Влязъл е през гърдите, преминал е през диафрагмата, перфорирал е стомаха, засегнал е далака. Всички травми обаче са овладяни, спряно е кървенето и пациентът е стабилен.

В операцията на Станев са участвали всички лекари и анестезиолози на областната болница. Гръдната операция е направена от екип, ръководен от д-р Владо Чакъров, началник на отделението по гръдна хирургия в старозагорската областна болница, съобщи "Фокус".
По-късно от болницата съобщиха, че раненият охранител диша самостоятелно, като на моменти използва кислороден апарат.

Всички заложници, които въоръженият похитител освобождава, преминават през болницата за преглед на състоянието им. На освободените заложници ще бъде оказана и психологическа помощ, тъй като са преживели шок.

 

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !