Пенелопе Крус на 50 (ФОТОГАЛЕРИЯ)

Успешната и талантлива актриса в Холивуд - Пенелопе...

Княжевската пътека към Копитото -...

"Княжевската пътека към Копитото вече е частна и...

Любо Ганев: Метанът поскъпва 9 месеца след петрола

отпечатай новината

16.04.2011 09:00 | Видян 7509 пъти | Гласували 1

Любо Ганев: Метанът поскъпва 9 месеца след петрола

Увеличаването на цената на петрола помогна ли на бизнеса с метан?

Метанът е единственото алтернативно гориво на петрола. Знаете, че пропан-бутанът се произвежда от петрол. Ние имаме щастието, че цените на метана се променят с 9 месеца закъснение след промените в цените на петрола.

Вие каква кола карате и с какво я зареждате?

Гледам да ми е удобно преди всичко, карам Audi A8, което не е на метан, но всички мои служебни автомобили са на метан. Имаме три автомобила Volkswagen и няколко буса, който също са на природно гориво.

Тъй като гледате на живота от високо, виждате ли края на кризата в България?

Има предпоставки, че излизаме от кризата. Виждаме, че се увеличава производството и вносът. Аз лично съм голям оптимист. Въпреки че се увеличават цените на горивата, аз съм направил промоция на всички бутилки метан, който са най-скъпата част на уредбата. Те вървяха между 10 и 12 лв на литър, а сега всички са на цена от 6 лв за литър. С такива ниски цени точно сега е момента да си помогнат сами срещу кризата, като спестяват пари от гориво. Инвестицията за таксиметрова кола се изплаща за 3 месеца, а за обикновен автомобил 6 месеца са напълно достатъчни.

Как кризата в Либия ще се отрази на България?

Ще се отрази само върху цените, условията и доставките на петрол. Мисля, че цените му едва ли вече някога ще паднат под $80 за барел, поради простата причина, че много държави се развиват. Съответно това са държави, които ще си купуват коли, ще използват петрол.

Трябва ли да се строи АЕЦ Белене?

Енергийната независимост е нещо много хубаво и аз съм твърдо “за” да се построи АЕЦ Белене. Мисля че такъв проект ще бъде много успешен, независимо колко ще струва.

Одобрявате ли управлението на Бойко Борисов?

Не съм човек, който може да одобрява или укорява управлението. Гледам да се нагаждам във всяка една ситуация. Всяко управление има добри и лоши страни. Не мога да критикувам, но ако може нещо да се подобри няма да е никак зле. Безсмислено е да се оплакваме от това, което се случва.
 
Да поговорим и за волейбол. Докъде смятате, че ще стигне националният отбор без капитана си Владо Николов и без либерото Теодор Салпаров?

Вярвам, че момчетата ще направят хубави мачове. Има време тази година, докато дойде европейското първенство. Да се надяваме, че ще се подготвят добре. Естествено, колкото повече състезатели имаме, които не са контузени, толкова по-полезни ще бъдат за отбора.

продължи >>

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !