Ford подготвя производството на новия...

Производството на новия Volkswagen Transporter ще...

Смях: Работно време

Работно време От: Когато дойда До: Когато си отида...

Поли Генова излиза под номер 10 на 12 май в Дюселдорф

отпечатай новината

03.05.2011 15:20 | Видян 2858 пъти

Поли Генова излиза под номер 10 на 12 май в Дюселдорф

Дойде дългоочаквания момент за финалите на Евровизия, най-големия музикален конкурс в Европа, който ще бъде наблюдаван от милиони зрители.

След победата миналата година в Норвегия на германката Лена, във Федералната република започна яростно съперничество за домакинството на конкурса. Фаворит беше столицата Берлин, но Дюселдорф получи 12-те точки на Евровизия и стана градът домакин на най-голямото музикално събитие за 2011 г. Той има около 600 000 жители, разположен е на река Рейн в близост до Кьолн и е известен в Германия с една от най-престижните търговски улици. Залата, в която ще се проведе събитието има капацитет от 54 400 седящи места, но поради изисквания за сцената и място за техниката, на живо ще гледат около 24 000 зрители. Милиони ще наблюдават състезанието пред малкия екран.

БНТ ще излъчи на живо от 22.00 ч. двата полуфинала съответно на 10 и 12 май и финалът на 14 май. Във всеки от полуфиналите ще участват 19 държави, като първите 10 от всеки от двата, събрали най-много гласове, отиват на финала. За да станат 25 към тях се присъединяват Франция, Великобритания, Испания, Италия и Германия.

Поли Генова ще стартира под номер 10 във втория полуфинал на 12 май. За българската песен „На инат” няма да могат да гласуват зрителите в България, а всички в страните от нашия полуфинал. Това са  - Австрия, Беларус, Белгия, Босна и Херцеговина, Кипър, Дания, Естония, Македония, Ирландия, Израел, Латвия, Молдова, Румъния, Словакия, Словения, Швеция, Холандия, Украйна.
Вчера Поли Генова отпътува за Германия с желание за победа. Пред екипа на БНТ тя каза, че си е пожелала да я изпрати слънце и беше щастлива, че точно с пристигането на софийското летище то и се е усмихнало."На такъв голям форум, с толкова много страни със сигурност ще има силна конкуренция, но това е хубаво нещо. Аз залагам на българския инат, стискане на палци и много положителна емоция, която съм сигурна, че много хора ще ми предадат от България." сподели още тя.

Поли Генова и екип на БНТ са вече в Дюселдорф. Вчера Поли е посетила известния в града  Евроклуб, мястото на което всяка вечер ще има партита и ще се срещат участниците. За сега няма извънредни мерки за сигурност, атмосферата в града е спокойна. Все още не са пристигнали всички участници. Поли репетира всеки ден в специална зала и се подготвя за утрешната първа важна репетиция.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !