Огледало на войната в Темата на NOVA

Това е свят, който не познаваме. Далечно място, където...

Камелия Тодорова с Джо Кокър: Фотофакт

Камелия Тодорова с Джо Кокър: Фотофакт

Родни музиканти правят 8 ремикса на култовия хит на Sergio Del Rio – Parazaar

отпечатай новината

18.05.2011 10:20 | Видян 2642 пъти

Родни музиканти правят 8 ремикса на култовия хит на Sergio Del Rio – Parazaar

Денис Ризов, Графа, DJ Дончо, Стефонския от Young BB Young и Светлин Къслев са българските музиканти, които бяха избрани да направят осем BG ремикса на култовия летен хит от 2004 г. Parazaar на Sergio Del Rio, познат още като „песента на TUBORG”. Уникалният музикален проект е реализиран по случай 7-мия рожден ден на бирата у нас. Новите версии са в различна стилистика - денс, чилаут, бритпоп, рок, бийтбокс, дъбстеп, регетон и джаз.

„У нас за първи път се прави нещо подобно и се радваме, че успяхме да покажем за пореден път, че българските музиканти работят на световно ниво. Доказателство е, че ремиксите вече могат да бъдат чути в родния ефир и имат потенциал да се превърнат в един от летните хитове тази година”, категорична е Маргарита Казакова, бранд мениджър на TUBORG. „С този проект припомняме на феновете, че музиката е универсален език. Когато едно парче е добро, то може да звучи в различни стилове и да се хареса на хора с различни предпочитания. Също както добрата бира, което TUBORG доказва вече 7 години у нас”, допълни тя.

Parazaar стана един от абсолютните хитове на лято 2004, като към момента има стотици хиляди гледания в световния видео портал YouTube. Автори са S. Gambarelli, F. Panzanin, M. Checocoli. За популяризирането му допринесе и рекламата на TUBORG, която заложи именно на свежия бийт на парчето. Това е и първият промо клип на марката, който се завъртя у нас през същата година.

"Parazaar е от песните, които никога не омръзват, защото в себе си имат заряд, енергия, мелодия и емоция, а в опитните ръце на професионалисти, каквито в България имаме, тя  звучи по-добре от всякога. Радвам се, че успяхме да съдействаме за реализирането на този уникален проект. Това беше истинско предизвикателство, което българските музиканти приеха с голямо удоволствие и желание”, обясни Камен Спасов, създател на музикалната компания „Ка Мюзик плюс”, която е официален издател на парчето у нас. Той разкри още, че Sergio Del Rio е прослушал и харесал всички български версии на своя хит, но бил сериозно затруднен да си избере фаворит сред тях.
 
Част от ремиксите са използвани и за новата рекламна кампания на TUBORG у нас. От днес феновете могат да ги чуят и в сайта на TUBORG. За целта компанията създаде уникалния онлайн мултимедия плеър TUBORG PARTY PLAYER, който позволява на потребителите да слушат и споделят новите парчета. В аудио секцията на парти плеъра (Audio Hall) са достъпни пълните версии на част от ремиксите. Ще има и мобилна секция (Music Box), от която ще могат да се изтеглят 30-секундни ринг тонове за мобилни телефони. Video Stage секцията позволява на феновете да споделят с приятели ремиксите или да изтеглят код, с който да вградят плеъра в собстения си блог или друг уебсайт.

BG версиите на Parazaar ще бъдат достъпни и на официалната Facebook страница на TUBORG www.facebook.com/tuborg.bg, където феновете могат да спечелят и билети за концертите на STING, ROXETTE, DOMINIC MILLER и партито на HERNAN CATTANEO в България, както и за фестивала EXIT в Сърбия. 

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !