Всичко, което можеш да си представиш...

Всичко, което можеш да си представиш е истинско....

Руска рулетка с шотове и как се...

Новите епизоди на кулинарното предаване „Черешката на...

Отрязали Ванга за монахиня на 51

отпечатай новината

11.06.2011 09:00 | Видян 3147 пъти | Гласували 1

Отрязали Ванга за монахиня на 51

Разигралите се неотдавна спорове дали Ванга би могла дабъде канонизирана придадоха нова сила на обстоятелствата около отношенията й с църквата, които никога не са били ЛЕСНИ.
Оказва се, че тя буквално е била отхвърлена от свещенослужителите много преди да започне да гради храм и след завършването му да издъхне.
Ванга искала да стане монахиня след смъртта на мъжа си. Всъщност, дори по време на съпружеския си живот с него, тя никога не му се е отдавала, свидетелстват нейните близки. “Не са консумирали брака”, потвърждава и една от най-близките приятелки на петричката врачка – гениалната Нешка Робева.

Смъртта на Димитър тъне в мистерия. Офциалната версия е, че той почива от ревматизъм. Специален филм на тази тема на руския канал НТВ обаче разкрива, че краят му е бил предопределен. Той ходел на знахарки, защото изпитвал остри болки. Те му предписали напоени със спирт компреси. Димитър не споменал за това на съпругата си, с която и без друго малко общувал. Иначе тя щяла да го предупреди, че като алкохолик той не бива да прибягва към подобни бабини деветини.

Комбинацията от алкохола и спирта довела до специален ефект, който го довършил.
20 години след смъртта на Димитър през 1962 г. Ванга ходи в черно. Първоначално тя решава да зареже всичко и на върха на славата си да се затвори в манастир. След като е отрязана обаче, решава да служи на Бога и на хората със своите способности.
Всъщност именно те я насочват към димитър. Когато го вижда при едно от своите състояния на транс, тя не го познава. А той е женен за друга. Малко след видението, Димитър срещнал и в живота сляпата пророчица.

“Заради мене ще оставиш другата”, рекла му тя

Той не вярвал на ушите си. Хубавец, той имал чудна невеста. Не си представял по никакъв начин, че ще живее с недотам привлекателната незряща жена. Пък и не му се вярвало, че Ванга може да го вземе – бил бедняк.
Събитията през следващата година обаче се развили така, че двамата наистина се сближили. Точно Ванга изпратила Димитър на война с думите:

“Ще се върнеш, че къща да ми построиш”

Това също се случило. След връщането си от войната през 1945 г. и сватбата с Ванга, Димитър вдигнал втория етаж на вече семейния им дом. За да се грижи за Димитър, макар и незряща, гадателката се научила да готви. Хванала се и с друга домакинска работа. Направо се влюбила в градинарството – обожавала да се грижи за своята малка цветна градинка. Чистела до блясък дома, независимо, че е сляпа.

Споделила и увлечението му по чашката

Сръбвала по една мастика преди лягане. Той обаче започнал да се увлича с количеството алкохол и отношенията им съвсем се обтегнали. Димитър прекарвал почти по цял ден в местната кръчма, докато жена му се скъсвала от работа. Въпреки че видимо не са били близки, явно тя го е обичала, защото неговата смърт през 1962 г. е страшен удар за нея.
След като била отхвърлена от манастира, където смятала да се отдаде на пост и молитва до края на живота си, тя решила да сподели своята съдба с деца, каквито не можела или не искала сама да роди.

Осиновила дете, на което преди това била кръстница. Историята е като приказка – бездетна жена я посетила, а Ванга й предрекла, че ще роди момче. Когато прогнозата й се оказала вярна, поканили гадателката за кръстница. Тя станала толкова близка с малкия Димитър – носещ името на нейния съпруг неслучайно, че решила да го вземе под крилото си. Осиновила го в 8-и клас и го изучила в София. Той станал влиятелен прокурор. Стига до Върховната касационна прокуратура. Две години преди смъртта си Ванга го прави и неин пълномощник.

Осиновила е и момиче на име Виолета, тогава на 6, което за разлика от момчето, никак не обича показността и трудно може да бъде видяно в тв кадри или на снимки около духовната си майка. Ванга помогнала за образоването и старта в живота и на “дъщеря” си.

На никого немам вера!

Така обаче казва в края на дните си гадателката. За да няма раздори между наследниците й, тя завещава дома си на държавата. За парите, които остават след нея, а според охранителя на къщата само на погребението се събират 3 хладилника банкноти от най-различни валути (от германски марки до драхми и от левове до рубли), и до днес витаят много версии. Официално гадателката има 17 000 долара в банка и някакви левове на приблизително същата стойност, а също малко злато, но

не и милионите, които всички очакват да видят като нейно наследство

Въпреки че е наясно още от 1986 г., че има рак на гърдата, Ванга не се съпротивлява на болестта. Тя не се опитва да се излекува, пък и знае, че лекарите никак не я почитат. Изкарва цели десет години с коварната болест, която причинява смъртта й през август 1996 г. В края на дните си Ванга предсказва, че през 21-и век учените ще намерят лекарство срещу рака.

 

автор: СЛАВА

Етикети: , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !