Ефективни стратегии за лечение на...

Лятото може да бъде предизвикателен период за хората с...

Шопов-младши не яде по 16 часа, пие...

Наум Шопов е известен със своята дисциплина по отношение...

Меси продължава да чупи рекорди

отпечатай новината

02.11.2011 12:15 | Видян 2234 пъти

Меси продължава да чупи рекорди

Лионел Меси мина бариерата от 200 гола за Барселона, след като вкара втори пореден хеттрик за победата с 4:0 като гост на Виктория Пилзен. С този успех каталунците си осигуриха участие в следващата фаза на Шампионската лига.

Милан също продължава напред, въпреки че направи 1:1 като гост на БАТЕ Борисов. Арсенал и Челси обаче стъпиха на криво с равенства и ще трябва да чакат последните си два мача в групата, за да разберат съдбата си. Валенсия победи с 3:1 Байер Леверкузен, а Хонас вкара вторият най-бърз гол в Шампионската лига – в 10-та секунда.

Меси откри резултата от дузпа в 24-та минута, след като бе спънат от Мариян Чисовски. Защитникът пък бе изгонен с червен картон. В добавеното време на първата част аржентинецът направи хубаво двойно подаване с Адриано и вкара втори гол. В края на Мача Меси оформи хеттрик след пас с пета на Жерард Пике. Така Меси вече има 202 гола за Барселона и общо 22 в 17 мача този сезон.

“Щастлив съм, не само от играта, но и от това как играхме”, призна Меси. Това беше 14-ти хеттрик на аржентинеца и втори негов в Шампионската лига. Бързакът вече има 42 гола в турнира и се намира на девето място в класацията сред играчите.

“Феноменален играч”, похвали го треньорът на Барселона Пеп Гуардиола, който записа мач №200 начело на клуба. “Само на 24 години, а вече счупи толкова много рекорди”, добави наставникът на каталунците.

Сеск Фабрегас пък се разписа с глава в 72-та минута, засичайки центриране на Исаак Куенса. В последните 9 мача Барса разби всичките си противници, като вкара 26 гола и не допусна нито един. В 38-та минута на вчерашния мач Виктор Валдес постави нов рекорд, след като не допусна гол в 824 поредни минути. По този начин подобри постижението на Мигел Рейна от сезон 1972-73.

Барселона продължава защитата на титлата си и заема първото място в Група Н. Милан също продължава напред, след като Златан Ибрахимович откри резултата в 22-та минута. Ренан Бресан обаче изравни от дузпа, след като бе фаулиран от Игнацио Абате в 55-та минута. Треньорът на Милан искаше победата, за да я посвети на Антонио Касано. Нападателят бе приет в болница след победата с 3:2 над Рома в събота. Феновете на италианците изпънаха плакати в подкрепа на Касано, Кевин-Принс Боатенг пък отпразнува гола на Ибрахимович с фланелка на италианския национал.

“Направихме много грешки и когато се получава така, обикновено получаваш гол. Трябва да бъдем по-точни в завършващата фаза. Щяхме да си решим по-рано срещата, но не успяхме”, каза Алегри.

Лидерът в Група F Арсенал пропусна да продължи в следващата фаза, след като завърши 0:0 у дома с Олимпик Марсилия. Борусия Дортмунд пък победи с 1:0 у дома Олимпиакос. Голът вкара Кевин Гроскройц още в седмата минута.

Челси увеличи преднината си в Група Е с 2 точки, въпреки че направи 1:1 като гост на Генк. Вторият в класирането Байер Леверкузен обаче загуби с 1:3 като гост на Валенсия. “Беше труден мач”, призна мениджърът на Челси Андре Вияш-Боаш. Рамирес откри за “сините” в 26-та минута след асистенция на Фернандо Торес, Йеле Восен изравни в 61-та минута.

В Испания вратарят на Леверкузен Бернд Лено опита да подаде топката, но вместо това я подаде на Хонас, който също толкова бързо я вкара в мрежата. Стефан Кислинг изравни в 31-та минута, но Роберто Солдадо (65) и Адил Рами (74) донесоха победата на “прилепите”.

АПОЕЛ Никозия продължава да изненадва Европа. Кипърците победиха с 2:1 у дома носителя на Лига Европа Порто. Зенит пък срази с 1:0 в Санкт Петербург Шахтьор Донецк.

източник:Всеки ден

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !