Ким Кардашиян разкри какво наистина я...

Ким Кардашиян разбива дългия списък с неща, които търси...

5-те най-успешни момчешки групи в света

1. Джонас Брадърс Jonas Brothers, момчешка група,...

Филм на Скорсезе с най-много номинации „Оскар”

отпечатай новината

25.01.2012 10:00 | Видян 2136 пъти

Филм на Скорсезе с най-много номинации „Оскар”

Филмът на Мартин Скорсезе „Изобретението на Хюго“ получи 11 номинации за наградите „Оскар“, изпреварвайки немия филм „Артистът“ с 10 номинации.
Филмите „Кешбол“ с Брад Пит и „Боен кон“ на Стивън Спилбърг“ са на трето място с по шест номинации. В категорията за най-добър филм са номинирани още „Потомците“, „Южнячки“, „Полунощ в Париж“, „Кешбол“, „Дървото на живота“, „Боен кон“ и „Ужасно силно и адски близо“.

В категорията за най-добър актьор номинации получиха Демиан Бишир за „По-добър живот“, Джордж Клуни за „Потомците“, Жан Дюжарден за „Артистът“, Гари Олдман за „Дама, поп, асо, шпионин“ и Брад Пит за „Кешбол“. В категорията най-добра актриса за Оскар ще се борят Глен Клоуз за „Алберт Нобс“, Виола Дейвис за „Южнячки“, Руни Мара за „Момичето с драконовата татуировка“, Мерил Стрийп за „Желязната лейди“ и Мишел Уилямс за „Моята седмица с Мерлин“.

В категорията най-добър поддържащ актьор са номинирани Кенет Брана за „Моята седмица с Мерлин“, Джона Хил за „Кешбол“, Ник Нолти за „Бойна кръв“, Кристофър Плъмър за „Новаци“ и Макс фон Сюдоф за „Ужасно силно и адски близо“. В категорията най-добра поддържаща актриса са номинирани Беренис Бежо за „Артистът“, Джесика Частейн за „Южнячки“, Мелиса МакКарти за „Шаферки“, Джанет МакТиър за „Алберт Нобс“ и Октавия Спенсър за „Южнячки“.

Оскарът за най-добър режисьор ще си оспорват Мишел Азанависиюс за „Артистът“, Александър Пейн за „Потомците“, Мартин Скорсезе за „Изобретението на Хюго“, Уди Алън за „Полунощ в Париж“ и Терънс Малик за „Дървото на живота“. Номинации в категорията за най-добра анимация получиха „Котка в Париж“, „Чико и Рита“, „Кунг Фу Панда“ 2, „Котаракът в чизми“ и „Ранго“.

В категорията за най-добър чуждестранен филм за номинирани белгийският „Главата на бика“, канадският „Господин Лазар“, иранският „A Separation“, израелският „Бележка под линия“ и полският „Убежище“.

Церемонията по раздаването на най-престижните награди в света на киното ще бъдат раздадени на гала церемония в Холивуд на 26 февруари.

източник:Всеки ден

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !