30 полицайки имали любовни афери с...

В Швеция избухна голям скандал около десетки служителки...

Смях: Мечешка тройка

Смях: Мечешка тройка Опасно за живота, но такива...

Прокурор – къртица „снесъл“ информация на Брендо

отпечатай новината

03.06.2012 08:05 | Видян 1515 пъти

Прокурор – къртица „снесъл“ информация на Брендо

Двадесет антимафиоти, между които петима българи, са присъствали на срещата в Хага, от която е тръгнал течът на информация към Евелин Банев – Брендо, разкри градският прокурор Николай Кокинов пред Нова. Цялата информация е предадена от МВР на главния прокурор Борис Велчев и след това на Софийската градска прокуратура. На срещата са присъствали представители на четири държави.

Кокинов увери, че прокуратурата ще разкрие кой е човекът, предал информацията и скоро ще има развитие по случая Брендо. „Съобщението до него е лаконично. По-късно някой е превел подробно всичко, за което е говорено на български. Намерихме папките в колата на Банев“, върна се към случая той. И обеща да разберат кой е човекът, предал информацията. Кокинов допусна това да е сторил прокурор. Той смята, че колегата му-къртица вероятно е бил един.

Предстои Градският съд да реши дали ще изпрати Банев към Италия. Кокинов уточни, че Брендо е подсъдим за пране на пари. Прокурорът призна, че Брендо е човек с много пари, инвестирал е в много легални бизнеси и строи активно.

Градският прокурор сподели, че прихванат разговор на Брендо със съпругата му послужил да го задържат под стража. В него той споделил, че иска да напусне страната, защото се страхува от правосъдието. Мярката беше потвърдена и от апелативния съд. Колегите от Италия не са установили над него да има друг човек, каза Кокинов. Талантлив човек, иронизира той.

Кокинов увери, че къщичката на съда винаги е била почиствана. Все пак разполагаме с мощна прахосмукачка, каза той.

За случая с ареста на Таки в Дубай, прокурорът обясни, че са дали доказателствата пред съда на Обединените арабски емирства той да бъде върнат в България, за да бъде съден. Предстои те да се произнесат, шансовете са 50 на 50, смята прокурорът.

Николай Кокинов не скри, че не е трудно за човек с пари да напусне страната. Причината е, че забраната за напускане вече няма такава тежест, както преди 20 години, когато границите ни са били строго охранявани”, каза градският прокурор.

Той увери, че никой престъпник, тръгнал да бяга, не напуска през официален граничен пункт, защото знае, че името му ще излезе на компютъра.Кокинов заяви, че няма представа къде са братя Галеви. Ако американската ДЕА ги пази едва ли ще каже на нас, каза той.

Градският прокурор заяви, че сега новите бандити са финансовите престъпници. Има концентрация на финансови престъпления, това са новите бандити, това е модерно, каза той. Според него битовите кражби са в нормални рамки. Няма опасна тенденция при битовите престъпления.

източник:Всеки ден

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !