Ким Кардашиян разкри какво наистина я...

Ким Кардашиян разбива дългия списък с неща, които търси...

5-те най-успешни момчешки групи в света

1. Джонас Брадърс Jonas Brothers, момчешка група,...

Банев отлита за Италия след дни

отпечатай новината

17.07.2012 17:15 | Видян 1838 пъти

Банев отлита за Италия след дни

Соченият за кокаинов крал Евелин Банев-Брендо замина за Италия. Решението е на Софийския апелативен съд и е окончателно. Преди това обвиненият като лидер на организирана престъпна група за трафик на наркотици към Италия се опита за последно да отложи решението на магистратите. На заседанието стана ясно, че той се отказва от адвоката си Ина Лулчева, която е депозирала молба, с която оттегля пълномощното си по делото.

Именно с този довод назначеният служебен защитник на Банев Анна Василиева поиска делото да се отложи, тъй като не се чувства адекватно подготвена да пледира в полза на клиента си. Пред съдебния състав тя изтъкна, че познава събраните материали по дело само от два часа и не може да защитава Банев. Освен това соченият за лидер на международна организирана престъпна група за трафик на наркотици в Италия поиска да му дадат време, за да упълномощи новия си защитник.

Пред магистратите той се оправда, че не успял да се свърже с адвокат Трендафил Трендафилов. Името на защитника не е неизвестно. Именно той бе един от доверените адвокати на Красимир Маринов – Големия Маргин. Както е известно Брендо бе сочен и за “финансиста на братя Маргини”. Срещу него и в момента тече дело за пране на пари в Софийския градски съд.

Опитът на Банев да отложи процеса за екстрадицията в Италия обаче не завърши с успех. Прокурор Бонка Великова опонира, че това е опит да бъде шиканирано делото, тъй като Софийският градски съд се е произнесъл преди близо месец. За това време Банев е могъл да организира защитата си, контрира обвинителят и подчерта, че му е осигурен служебен защитник. Тези аргументи бяха приети от тримата съдии от Апелативния съд, които също сметнаха, че няма основания делото да се отложи.

“Не съм съгласен с обвиненията. Споменават се някакви организации. Аз не съм организатор, не фигурирам никъде…”, оправда се кокаиновият крал пред магистратите. Така след кратко съвещание съдиите Снежана Душкова, Калинка Георгиева и Камен Иванов решиха, че са налице всички предпоставки да разрешат екстрадицията на Брендо. Решението им е окончателно и не подлежи на обжалване. Банев, за който се твърди, че е ръководил трафика на стотици тонове кокаин към Ботуша, ще лети за Италия на 24 юли. Магистратите постановиха той да бъде екстрадиран за срок от една година, докато трае разследването на италианските власти.

източник:Всеки ден

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !