Защо лошите в киното се превърнаха в...

Замисляли ли сте се върху идеята за подкрепянето на...

Тайните за красота на турските актриси

Вечно младежкият външен вид на Неслихан Атагюл на пръв...

Сашо Къртицата - наследникът на Брендо

отпечатай новината

04.09.2012 11:15 | Видян 1881 пъти

Сашо Къртицата - наследникът на Брендо

Името на човека на Брендо било Сашо, а прякорът Къртицата. Той е с чисто съдебно минало, не е задържан в полицията досега. Попадал е в полезрението на полицията заради контакти с хора от ъндърграунда, но срещу него нямало никакви улики досега. Мъжът бил на 34 години, от Варна. Той се занимавал с бизнес и повече приличал на "бяла якичка", отколкото на мафиот, замесен в международен наркотрафик.

След задържането на Евелин Банев се наложило той да поеме организацията на превозването на кокаина. Това обаче била еднократна акция. Сделката с 3-те тона кокаин била уговорена още преди ареста на Брендо. Антимафиоти предполагат, че Банев е трябвало да пътува зад граница именно за уреждане на трафика на задържаните 3 тона кокаин, когато ченгетата засекли разговора с жена му. Брендо сменял сим картите почти всеки ден и затова бил сигурен, че няма да бъде засечен. Той обаче не предполагал, че е възможно да го арестуват, затова иронично казал на жена си Моника, че изчезва зад граница, за да не го хване Интерпол. Шегичката му обаче се оказала вярна и белезниците щракнаха около ръцете му.

Банев разчитал на свои хора в полицията както у нас, така и в чужбина. Къртиците обаче са се скрили дълбоко, за да не бъдат засечени от колегите си. В подземния свят се говори, че повечето приближени на наркобоса са се дръпнали от него, защото било сигурно, че в Италия ще бъде осъден. В същото време върви борба за каналите на Брендо. Нашенски дилъри се страхуват, че те могат да бъде превзети от изчезналите братя Галеви. Те били спецове в синтетичната дрога, но нищо не пречело да направят милиони от освободения от Брендо и Таки терен. Двамата били умни, комбинативни и рядко правели издънки. Много е вероятно колумбийски и перуански наркотрафиканти да потърсят връзка с тях, след като на сцената у нас не останаха читави едри играчи. Наркобароните предпочитали да работят с българи, руснаци и украинци, защото умеели да рискуват и били точни. Те  разчитали и на вихрещата се корупция в тези страни, което давало повече сигурност, че партньорите им по бизнес могат лесно да се откупят.

Българки антимафиоти заедно с колеги от ДЕА и ченгета в Испания правят проверка кои други български кораби са пренасяли кокаин до Иберийския полуостров. Разчита се някои от моряците, които и друг път са били наемани от фирмата на Дойчин Дойчев, да дадат информация, което ще смекчи евентуалните им присъди.

източник:Всеки ден

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !