12 години смятали женски хипопотам за...

Женски хипопотам в зоопарка в Осака, Япония, е смятан за...

Венеция започва да събира такса за...

Венеция ще започне да събира такса за еднодневни...

Славков заклел Тошко да не живее в България

отпечатай новината

13.09.2012 18:05 | Видян 6092 пъти | Гласували 1

Славков заклел Тошко да не живее в България

Не само в приказките, а и в историята животът на принцовете често не е песен. Много от тях са били принуждавани да се спасяват с изгнание. Същата съдба сполетява и новия герой на Милионер търси съпруга, Тодор Славков. Това се случва малко преди „нежната революция”, свалила с преврат дядо му след 33 години на върха на властта у нас.

Смъртта на Людмила Живкова не е само психологически удар върху семейството й. Всички нейни близки приятели за година са прокудени от властовите си позиции. По волята на Москва, която иска да изкорени опитите на лидерката на българската култура да промени съзнанието на нацията и да я европеизира, настъпва сеч за съратниците й. От това страдат не само пратените директно в затвора нейни колеги и заместници Живко Попов и Емил Александров, но също така издигнатият от нея за втори човек в БКП Александър Лилов и дори собственият й съпруг.


Иван е пратен в десета глуха като е уволнен като директор на Българската национална телевизия – „най-важният идеологически институт на партията за влияние върху масите”, и е трудоустроен в Българския олимпийски комитет.

Той приема с достойнство повелята на Москва и се примирява със съдбата си. Като човек със сърце като атомен реактор, той гледа положително на новата работа и успява да я превърне в спасение за себе си и своя син.

Славков няма търпение да изкара Тошко от „училището на елита”, за което повод му дава завършването на експерименталното школо в Горна баня на как му Жени. Внукът на Първия е преместен в английската гимназия. В „ттехникума за вождове” е изпратен друг представител на управляващата фамилия –Тодор Живков Втори.

 

продължи >>

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !