Пенелопе Крус на 50 (ФОТОГАЛЕРИЯ)

Успешната и талантлива актриса в Холивуд - Пенелопе...

Княжевската пътека към Копитото -...

"Княжевската пътека към Копитото вече е частна и...

КГБ инсценира изнасилването на Мила Гешева

отпечатай новината

14.09.2012 10:00 | Видян 6916 пъти

КГБ инсценира изнасилването на Мила Гешева

„В затвора попаднал на хора и станал човек”, гласи безсмъртният стих на поета. Нещо такова се случва и в съдбата на принца на соца Тодор Славков, когато дядо му пада от власт, а той е обвинен в изнасилването на някоя си Мила Гешева. При това според службите не е действал сам, а в група, сред която и чужденци.

Още с лансирането на това обвинение софийските клюкари са смутени. Славата на Иван Славков - Батето като плейбой е ненадмината. Жените буквално му се лепят. Синът му – негово копие и по физика, и по излъчване, също нашумява сред амбициозните дами. Освен, че е внук на Тодор Живков и както сам твърди „си живее като цар”, Тошко е симпатично момче. Най-малкият му проблем са жените.

Именно по тази причина скалъпването на обвинение срещу него в изнасилване, сякаш не може да има всяка софийска девойка, само да й намигне, звучи най-малкото странно. По-скоро реалното положение е обратното – дамите преследват Тошко.

Целта на заговора на службите обаче е ясна. Сценката се разиграва малко преди планираното и организирано от Москва и проведено от Андрей Луканов и Петър Младенов сваляне на Бай Тошо. Целта е да бъде омаскарен не само той, но и цялото му семейство. Това е време, когато се създават чрез слухове обществени настроения срещу кандидатурата на София за столица на зимна олимпиада, която още в края на 80-те щеше да преобрази нашия град. Едва сега обаче той започва да си отдъхва от решаването на транспортните проблеми, сдоби се с многофункционална зала, отвори се с кръстовища на две нива и ново Околовръстно шосе. А можеше да имаме всичко това преди четвърт век...

Руските другари не прощават и на деца. Разбира го 18-годишният Тодор. След като нелеп арест за превишена скорост го вкарва в швейцарския арест, държавата на банките обръща внимание на „опасния престъпник”, искан от българските служби в продължение на 4 години от алпийците. След като прекарва няколко месеца в тамошния загтвор, Тошко е екстрадиран като истински наркобарон – с барети и всички салтанати, право към Софийския централен затвор.

Какъв е казусът според тогавашната преса?

През горещото лято на 1988 г. на улица „Иван Асен” № 106 в самото сърце на София се разиграва тийнейджърска история с неочакван край. Интерсни са действащите лица в нея - трима младежи и красавица. В квартирата Тодор Славков, унгарецът Жолт Хайду и Орлин Ножаров изнасилили Мила Гешева. Девойката отишла при момчетата „да търси подслон”, както по-късно ще обясни пред органите, тъй като се скарала с близките си. Съдържател на квартирата по това време бил Хайду, който сам поканил Мила, като „обещал да не прави секс с нея”, четем в показанията.

Тримата младежи обаче започнали да се гаврят с Мила. Последен бил Тодор Славков. Той според показанията заплашвал и удрял момичето, докато другите двама държали ръцете и краката му. Гешева подала жалба в милицията, където „забравили” за нея, докато не се сменила властта.
Онова, което авторите и реализаторите на плана – Андрей Луканов и братовчед му Иван Татарчев, подценяват е човешката реакция. Всъщност затворниците приемат отлично Малък Тошко. Те са изпитали на гърба си „лукса” на демокрацията. Условията им на живот толкова са се влошили, че повечето са фенове на Тато. Нека не забравяме също, че близки приятели на Батето като Янчо Таков и Доктора са прекарали баш преди „нежната революция” немалко време зад решетките и са си създали супер репутация в затвора. Бащата на Белослава и съпруг на Анета Сотирова и тв легендата са станали уважавани, вместо да бъдат поругани. Не бива да се забравя, че в пандиза попадат и посрещат голямата промяна, преди да бъдат оправдани и най-близките съратници на Людмила Живкова – Живко Попов и Емил Александров.

Така Тодор Славков реално използва двете години зад решетките, за да потърси нов смисъл в живота и да излезе от чистилище. В това време гениалната адвокатка Даниела Доковска, която е направила за смях обвиненията срещу дядо му води битка за оправдаването и на внука. Процесът се точи рекордните и фатални за КГБ и останалите поръчители 13 години. Накрая тезата на защитата е приета и през 2002 г.

Страшно нещо е иронията на съдбата. Прононсираната жертва Мила Гешева, „изнасилена” от гипсирания по онова време Тодор Славков, избира живот не къде да е, а баш в страната на неговото изгнание – Швейцария. Дали пък „жертвата” не е била влюбена в „палача” си би се запитал някой дълбок и тънък психолог, след като се информира за това показателно обстоятелство? Ала ние многозначително ще помълчим... Малък Тошко не го прави – той вече покани Мила Гешева в своето шоу, стартиращо в петък „Милионер търси съпруга”.

 

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !