Цар Борис кара теснолинейката за...

Интересен факт е, че първият „шофьор“ на уникалната...

7-те най-велики римски императори в...

1. Октавиан Август Октавиан Август (Август...

Удължават разследването на Жоро Милионера заради ДНК на дюнер

отпечатай новината

16.10.2012 17:30 | Видян 1276 пъти

Удължават разследването на Жоро Милионера заради ДНК на дюнер

Ако до 22 октомври не бъде готова ДНК-експертизата на трохи от дюнер, открити в инкасо-колата на Георги Енев, разследването ще бъде удължено, каза днес окръжният прокурор на Пловдив Румен Попов.

Към момента ДНК-експертизата не е готова, а по принцип изготвянето на подобни анализи отнема между 4 и 6 месеца. Те се правят в Националния институт по криминалистика в София.

Засега няма постъпила жалба за промяна на мярката за неотклонение на Жоро Милионера от страна на адвоката му Георги Кутрянски, съобщава "Марица". По-рано днес наблюдаващият прокурор по делото Делян Пинчев заяви, че Енев може да бъде пуснат на свобода, ако обжалва мярката си за задържане.

Милионера ловко сви 1,5 млн. лв. от инкасо автомобил в Пловдив и до ден днешен мълчи като риба за парите.

Преди дни вътрешният министър Цветан Цветанов заяви, че случаят Енев остава загадка за МВР, но допълни, че тоя нама да бъде оставен да излезе и да си харчи парите.

Според наблюдаващия прокурор не е ясно дали Енев е имал съучастник и кой е той. Остана загадка и кой е мъжът, оставил 25 000 лева пред вратата на майка му.

През юли Енев беше оставен в ареста и малко по-късно стана ясно, че няма да обжалва наложената му от Окръжния съд в града мярка „задържане под стража". Охранителят се предаде в Окръжна прокуратура - Пловдив, където се появи със своя адвокат.

Енев изчезна със сумата от 1,5 милиона лева, транспортирани от инкасо автомобил на фирмата, в която работел като охранител, на 22 юни. Няколко дни след обира той бе обявен последователно за издирване от българските и от европейските органи на реда. Общите усилия обаче не доведоха до резултат преди Енев сам да се предаде.

източник:Блиц

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !