12 години смятали женски хипопотам за...

Женски хипопотам в зоопарка в Осака, Япония, е смятан за...

Венеция започва да събира такса за...

Венеция ще започне да събира такса за еднодневни...

Седмици на изкуството в хотелите "Кемпински"

отпечатай новината

26.04.2013 15:00 | Видян 3160 пъти

Седмици на изкуството в хотелите

Хотелите на "Кемпински" в Централна Европа обединяват усилия в една нова инициатива под надслов "Седмици на изкуството с "Кемпински" / Kempinski Art Weeks/. В периода от март до септември хотелите от региона представят избрани местни творци и техните произведения в областта на живописта, скулптурата, фотографията и други, като подчертават основната тема за невероятния европейски дух.

Събитията включват изложби в галериите на самите хотели, в лобито или друга избрана локация. Повечето хотели предлагат специален пакет "За любителита на изкуството", който включва настаняване, закуска, достъп до художествена галерия и/или среща с твореца, както и други изненади.

Изкуството определя уникалния чар на Европа и си остава една от основните европейски ценности. То до голяма степен наподобява храната: необходимост, която не само подхранва и поддържа физически тялото, но и носи наслада. Именно затова, когато човек взима решение коя дестинация да избере за своето пътуване, една от водещите причини е луксът и изтънчеността на изкуството в съответната страна.

Философията на "Кемпински" отрежда особено високо място на местната култура и изкуство. Част от мисията на веригата се състои в това да покаже на гостите най-доброто и най-красивото от градовете, както и онова, което се гради на творчеството и постоянното развитие: местното изкуство.

Кемпински хотел Зографски София заедно с галерия "Макта" представя творчеството на трима творци: Ради Неделчев, Панчо Малезанов и Христо Христов.

Представители на различни поколения, образование и техника, те разкриват многообразието на българския талант, богатството на художествени интерпретации и артистично въздействие. Всички те пресъздават уникалността на българската природа, култура и история, използвайки универсалния език на изкуството, достигащ до сърцето.

Роденият през 1938 г. Ради Неделчев е определян от критиката като художник-наивист. В неговите картини, наситени с любов, носталгия и надежда, светът изглежда по-красив: пролетта е приказно нежна, а зимните пейзажи ни връщат към спомена за детството и безгрижните игри, към светлината и спокойствието. Удостоен е с много български отличия и награди, а градовете, в които е правил изложби, включват Женева, Париж, Мюнхен, Прага, Москва, Токио, Загреб, Атина, Монреал, Вашингтон и др. Автор на самостоятелни изложби в Морж - Швейцария, Будапеща, Берлин, Париж.

Творчествота на Панчо Малезанов се фокусира върху връзката между градската среда и природата и особено върху така наречения „летящ пейзаж от птичи поглед”, представен чрез ярки жизнени тонове и синьото като основа на авторските търсения. Участвал е в много самостоятелни и общи изложби в галерии и музеи в САЩ, Германия, Великобритания, Гърция България, а негови картини са притежание на редица частни колекции.

Христо Христов дава възможност да се докоснем до магията и изяществото на скулптурата. От бронз той извайва автентични фигури и образи от българския фолклор и балканската митология, търси знаковост, стреми се към изчистеност, съчетана с ритъма на композицията и архитектониката. Негови работи са притежание на много колекционери в България, Германия, Франция, Белгия, Швейцария, Италия, Русия и други.

продължи >>

Етикети: , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !