12 години смятали женски хипопотам за...

Женски хипопотам в зоопарка в Осака, Япония, е смятан за...

Венеция започва да събира такса за...

Венеция ще започне да събира такса за еднодневни...

Андрей Едрев на "изкусителна" вечеря с Ана Иванова в Созопол

отпечатай новината

25.06.2013 15:00 | Видян 5205 пъти | Гласували 2

Андрей Едрев на

Вечният борец с общинската администрация край морето и участник в "Островът на изкушението" Андрей Едрев бе засечен в китен ресторант в Созопол със завърналата се от Монако Мисис България Ана Иванова. Свидетелите на "изкусителната" среща веднага заподозряха бургаския плейбой в авантюра с организаторката на престижния конкурс Мистър Европа 2013, състоял се в Монако и Сан Ремо през май.

Не е тайна, че Ана Иванова е една от най-активните българки по обществените проблеми у нас, доказала своите качества и успехи в чужбина. Преди дни тя написа отворено писмо до президента Плевнелиев и до медиите у нас с питането "Защо все още няма електронно гласуване за българите в чужбина, нали живеем в 21 век?".

"Радвам се, че личности като Андрей ме подкрепят. Върнах се в България, за да се срещна с обществени фигури, за да се опитаме заедно да извоюваме правото на българите в чужбина да гласуват с цивилизованите възможности на 21 век. Ние, българите от княжество Монако, отново нямахме този шанс, тъй като тук нямаме консулство. А аз искам да изразя моята гражданска позиция", категорична е Ана Иванова.

Тя се надява да намери подкрепа сред гражданските организации в искането за въвеждане на електронно гласуване за българите извън границите ни. "Няма нищо по-лесно от това да се направи електронно гласуване, както е във всички развити държави. Около  2 милиона българи живеят извън България и искат да гласуват", допълва тя.

 Бъдещата общинска съветничка във френската част на Монако се надява при обсъждането на новия закон за изборите, който вече  е на дневен ред сред групите на протестиращите, да се стигне до това решение. "Сигурна съм, че ако дадат право на българите в чужбина да гласуват, те ще се почустват нужни на България и това ще е решаващо за завръщането им в бащиния дом", казва още Ана Иванова.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !