Защо викингите са изпилявали зъбите си

В хода на историята хората са променяли телата си по...

В културата съм франзцузин, в живота...

Роже Вадим е френски режисьор от руски произход,...

Благотворителният търг на Дарик събра над 36 хиляди лева

отпечатай новината

21.12.2013 11:50 | Видян 1308 пъти

Благотворителният търг на Дарик събра над 36 хиляди лева

Над 36 хиляди лева за децата аутисти и недоносените деца събра Коледния благотворителен търг на Дарик радио, в лицето на предаванията „Ники Кънчев Шоу”, „Дарик кафе” и спортно шоу „Гонг”. Четвъртото издание на инициативата продължи повече от 24 часа в ефира на радиото и във фейсбук страницата на Gong.bg. По традиция събраните средства ще бъдат дарени на Фонда за терапии на деца аутисти и фондация „Нашите недоносени деца“.

Най-големият дарител тази година е капитанът на националния отбор по футбол Ивелин Попов. Футболистът на „Кубан” предостави безвъзмездно 5000 лева за каузата. Неговият брат Владислав Попов, на чието дете реално е било помогнато със средствата от миналогодишния търг, също подкрепи каузата на Дарик.

Сред останалите по-големи дарители са еврокомисар Кристалина Георгиева – патрон на кампанията, наставникът на кипърския АЕЛ Лимасол Ивайло Петев, ПП ГЕРБ и Красимир Велчев, Никола Стоянов, Пенко Михайлов, Антон Бързов, Асен Моллов, Искрен Христов и много други.

Най-големите суми при наддаванията бяха събрани от двете двойки билети за полуфиналите на Шампионската лига, осигурени от „Плейстейшън България”, които общо достигнаха 4500 лева, благодарение на Пенко Михайлов и Антон Бързов. Фланелката на Мартин Петров на ЦСКА удари тавана в наддаванията за спортен артикул. Десетки хора се включиха с анонимни дарения, оставени в голяма благотворителна кутия в редакцията на Дарик.

И тази година десетки известни личности и компании подкрепиха търга на Дарик, предоставяйки редица атрактивни лични вещи, сувенири и предмети. Перлата в търга бе уникална футболна топка с подписа на легендата на Реал Мадрид и голмайстор за всички времена в Шампионската лига Раул, закупена от Искрен Христов.

Сред другите атракции на търга бяха куче на Бойко Борисов, дарено от бившия премиер, както и обяд с Кубрат Пулев, осигурен от депутатката от ГЕРБ и голям приятел на майките на децата с аутизъм Ирлена Соколава.


Стилиян Петров изпрати лично от Англия свои футболни фланелки, а Таня Богомилова и Петър Стойчев – аксесоари за плуване. Сувенири и артикули осигуриха и от Българската федерация по тенис и някои от най-известните тенисистки в света, сред които Ана Иванович и Анастасия Павлюченкова. Благотворително, на живо в ефир свириха Д2, Уикеда и Пеци Бенд. Прекрасната актриса Силвия Петкова изчете писма на майки на деца с аутизъм до хората, които са им помагали най-много в живота.

Артикулите, които не намериха своите притежатели, ще бъдат разиграни на 26 декември в ефира на Дарик радио в „Ники Кънчев шоу” (от 13.00 до 17.00 ч.).

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !