12 години смятали женски хипопотам за...

Женски хипопотам в зоопарка в Осака, Япония, е смятан за...

Венеция започва да събира такса за...

Венеция ще започне да събира такса за еднодневни...

Гилдията на продуцентите номинира своите фаворити

отпечатай новината

03.01.2014 17:30 | Видян 1541 пъти

Гилдията на продуцентите номинира своите фаворити

Историческата драма "12 години в робство", историята за корупция "Американска схема" и космическият трилър "Гравитация" са сред 10-те филма, които бяха номинирани за наградата на Гилдията на продуцентите на САЩ, предаде dnes.bg.

Останалите номинирани филми са трагикомедията "Син жасмин" на Уди Алън, трилърът за сомалийски пирати "Капитан Филипс", драмата за борбата със СПИН "Клубът на купувачите от Далас", романтичната история "Тя е глас", комедията "Небраска", "Спасяването на мистър Банкс", посветен на работата над филма "Мери Попинс" на "Дисни", и "Вълкът от Уолстрийт" на Мартин Скорсезе.

Може би е изненадващо, че сред номинираните ленти не попаднаха "Истинският Люин Дейвис" на братя Коен, "Август: ОкръгОсейдж" и "Икономът".Церемонията по връчването на наградите на Гилдията на продуцентите ще се състои на 19 януари в Бевърли хилс.

Носителите на награди във филмовите категории със сигурност ще са сред претендентите за най-престижните отличия в киното, тези на Американската киноакадемия, които ще бъдат връчени 6 седмици по-късно - на 2 март. Миналата година драмата за заложници в Иран "Арго" на Бен Афлек бе отличена с приза на Гилдията на продуцентите и след това спечели наградата "Оскар" за най-добър филм.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !