Сашо Кадиев и любимата му Ивелина...

Моделът Ивелина Чоева разкри подробности за...

Отварачката показа татуирано дупе,...

Фолкпевицата Мария отново изненада почитателите си. Този...

Куката проговаря на арабски

отпечатай новината

20.01.2014 11:10 | Видян 1991 пъти

Куката проговаря на арабски

Най-харизматичният гангстер от малкия екран – Мариан Вълев-Куката, ще стреля с лафове и любими цитати от Библията и на арабски. Апетит към разпространението на „Под прикритие” проявяват редица държави от Близкия изток, като продуцентите от „Камера” вече са приготвили трейлър и промоция на древния език на Корана, пише Монитор.

Правата за криминалето вече са откупени за територията на Турция от компанията TVR, но за римейк с дъх на баклава, и то след като българският оригинал изтлее окончателно от праймтайма на БНТ. Часове след старта на четвъртия сезон от „Сан Стефано” 29 се похвалиха, че към приключенията на Джаро и компания са съпричастни вече зрителите в Израел, Украйна, Русия, Казахстан, Македония, Никарагуа и Пакистан. Най-големия си търговски удар тандемът Митовски/Гочев направи в САЩ, където клиент е Sonny, а епизодите вълнуват мучачосите в подразделенията на AXN в Латинска Америка.

Припомняме, че месеци след финала на първия сезон „Под прикритие” влезе в каталога на Lions Gate, най-голямата компания за дистрибуция на филми в света. Сделката беше безпрецедентна за БНТ, тъй като за пръв път сериал от малък пазар като България привлича вниманието на международен играч от такава величина. Мастодонтът популяризира родната продукция  редом до заглавия като политическия трилър „Бос” и абонираните за „Еми” „Момчетата от Медисън Авеню”. Lions Gate даде зелена светлина на родните мафиоти и в Южна Корея.

На фона на хегемонията на сериала в 70 държави на три континента дистрибуцията на пионера на съвременните БГ сериали „Стъклен дом” изглежда като малко недоразвито братовчедче. Любопитен беше фактът, че турският Fox купи правата за излъчването на мол сагата още преди Калин Врачански и Елена Петрова да се превърнат във всенародни любимци у нас. Любовната им история обаче бързо бе изтласкана в слота около полунощ и до трансфер на втори сезон на Босфора не се стигна. До края на ефирния си живот „Стъклен дом” все пак полази Балканите чрез сделки с Alpha TV в Гърция, Prva TV в Сърбия и Pro TV каналите в Румъния.

Освен повече кръв, напрежение и щедро плискане на олово от „Камера” обещават интересни метаморфози в образите на Джаро и инспектор Попов, автор на които е Мариан Вълев. Варненецът често бомбардирал със свежи идеи сценарния екип на „Камера” и в четвъртия сезон го приобщили като диалогист, но му забранили да модифицира собствения си персонаж.

автор: СЛАВА

Етикети: , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !