Сценаристите на Под прикритие обявиха...

Във връзка с публично обявените намерения на телевизията...

Презастрояване, Тибет: Фото на деня

Презастрояване, Тибет: Фото на деня

Берлинале почете Хофман и Шел

отпечатай новината

07.02.2014 15:40 | Видян 1482 пъти

Берлинале почете Хофман и Шел

64-ият международен кинофестивал в Берлин бе открит с прожекция на филма "Грандхотел Будапеща" на американския режисьор Уес Андерсън, пише dnes.bg. В следобедните часове фенове се опитваха да видят отблизо звездите Ралф Файнс, Уилям Дефо, Бил Мъри, Джеф Голдблум, Едуард Нортън и Тилда Суинтън на излизане от пресконференцията за филма, съобщи Франс прес.

Повече от 400 филма ще бъдат прожектирани на фестивала, който ще продължи до 16 февруари. Специална почит ще бъде отдадена на 11 февруари на починалия наскоро Филип Сиймор Хофман с прожекция на филма "Капоти", донесъл му награда "Оскар" за най-добър актьор през 2006 г.

Актьорът е известен от незабравимите кинотворби на Андерсън "Буги нощи", "Магнолия" и "Учителят". Върха на своята популярност Сиймор Хофман достига през 2005 г. с  "Капоти". Продукцията, заснета от режисьора Бенет Милър, участва през 2006 г. на Берлинале.

В рамките на Берлинския кинофестивал са показвани и друг филми с Хофман, сред които са "Талантливият мистър Рипли" на Антъни Мингела и "Магнолия" на Пол Томас Андерсън, отличен през 2000 г. с голямата награда "Златна мечка".

На Берлинале ще бъде почетена паметта и на още един голям творец, починал тази година - на актьора и режисьор Максимилиан Шел. В памет на издъхналия на 83 години творец в неделя на Берлинале ще бъде показан документалният му филм "Моята сестра Мария". Кинофестивалът в Берлин е един от трите най-значими в Европа след тези в Кан и Венеция.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !