Цар Борис кара теснолинейката за...

Интересен факт е, че първият „шофьор“ на уникалната...

7-те най-велики римски императори в...

1. Октавиан Август Октавиан Август (Август...

Сашо Диков сменя Росен Петров?

отпечатай новината

11.02.2014 09:15 | Видян 2647 пъти | Гласували 1

Сашо Диков сменя Росен Петров?

Заявката за грандиозна рокада в ефира вече е дадена. „Всеки ден" научи ексклузивно, че вчера по обяд от Би Ти Ви са поканили Сашо Диков да смени Росен Петров в предаването „Нека говорят". След като в неделя титулярят обяви сензационно, че се присъединява към партията на Николай Бареков „България без цензура", той се сбогува и със зрителите си, убеден, че телевизията няма да го остави на поста му.

Още в минутата, в която Петров е оповестил намеренията си, новият директор на медията Павел Станчев е започнал да сондира варианти за водещ. Първият, на когото шефовете са се спрели, е именно Сашо Диков. В понеделник по обяд Диков е бил поканен на среща, на която му е направена разтърсващата оферта, разкриха пред „Всеки ден" запознати. От вчера следобед Сашо се е покрил, за да потъне в размисли и да вземе решение как да постъпи. Решението му все още не е ясно.

От две седмици в Би Ти Ви напрежението може с нож да се реже. След като Павел Станчев смени досегашния началник Вики Политова, с медията се разделиха и Люба Ризова и Виктория Бехар, шефки на новините. На тяхно място пристигна главният редактор на предаването на Росен Петров Валя Гиздарска, която всеки момент трябва да си назначи и свой заместник.

Междувременно самият Петров хвърли в смут цялата аудитория, след като обяви старта на политическата си кариера и каза „довиждане" на зрителите, очаквайки именно този развой на събитията. И тъй като телевизията е категорична, че партийно обвързано лице не може да води предаване, совалките започнаха стремглаво. Още повече че Росен направи съобщението си в присъствието на Николай Бареков, който не скри, че ако водещият приеме членството в партията му, при добър резултат на парламентарни избори, какъвто социолозите вече му дават, ще номинира бившия сценарист на Слави Трифонов, известен с това, че е завършил школата в Симеоново, за вътрешен министър.

Невероятният смут, който настъпи в телевизионната гилдия, е труден за описване. Още щом стана ясно, че към Сашо Диков е направена оферта, продуцентите му от „Телеман" и началниците в Нова тв закършиха пръсти. Ако журналистът се съгласи да води „Нека говорят", той ще остави едноименното си предаване „Дикофф" без Диков. Тогава и те ще трябва спешно да му търсят заместник. Най-критичното от всичко е, че предложението към Сашо е да започне в Би Ти Ви от тази неделя. „Няма време", би изписукала емблематичната физиономийка от легендарната игра „Минута е много".

Бившият сценарист на Слави изригна:

Никой не реагира, когато Дългия лансира Кунева за президент

Взех своето решение в събота, когато ми се обадиха редица отговорни фактори от Би Ти Ви да ми кажат, че интервюто в моето предаване ще бъде водено от друг, ако не опровергая слуховете, че съм член на „България без цензура". Това обяви вчера телевизионният водещ Росен Петров по повод скандала около обявата му в ефир в неделя вечер, че приема да се присъедини към партията на Николай Бареков.

Макар бившият сценарист на Слави да уточни, че до ефира си не е бил чрен на политическата формация, от телевизията го осъдиха остро. Росен обаче не им остана длъжен и натърти, че Би Ти Ви мери с двоен аршин, защото когато Трифонов в шоуто си буквално издигна Меглена Кунева за президент преди изборите за държавен глава и се обяви в нейна подкрепа, тогава не е имало никаква реакция. Явно едни водещи могат да показват политическите си пристрастия, а други - не, коментира Росен Петров.

От Би Ти Ви пък реагираха с отворено писмо до медиите, в което заявиха, че се дистанцират от поведението на водещия и смятат, че това ебезпрецедентно нарушение на журналистическите стандарти. Предстои телевизията и компанията продуцент „Дрийм Тийм" да вземат решение за бъдещето на предаването, като Би Ти Ви ще потърси правата си за спазване на условията по договора.

Източник: vsekiden.com

Снимка: Агнес Асенова

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !